Nieuwe afleveringen van 'True Crime Belgium' op Streamz

woensdag 18 mei 2022
Foto: © Streamz 2022

'True Crime Belgium' is een crime-docu-reeks met Belgische misdaadverhalen, waarvan de harde realiteit de fictie overtreft. Beklijvende getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden, doen je op het puntje van je stoel zitten.

Als kijker zit je op de eerste rij: de makers konden op journalistieke wijze de hand leggen op authentiek gerechtelijk foto- en videomateriaal dat voor het eerst zal getoond worden in deze bloedstollende reeks. Hieronder kom je meer te weten over de twee nieuwe cases.


De Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght - vanaf 18 mei 2022 ​
'Peetvader' Prosper Van Der Borght laat zijn zoon Eddy uit de weg ruimen door twee redelijk amateuristische huurmoordenaars, David Coppens, een vriend van zijn kleindochter, en diens heroïneverslaafde vriendin Sabrina Verplaetse, die beweerde dat ze goed kon schieten. Een eerste moordpoging mislukt maar de tweede keer, op 11 juli 2011, is het wel raak op de oprit van het huis van zijn vader in Schellebelle. Prosper meldt in het begin van het onderzoek dat de moord op Eddy een afrekening was maar uiteindelijk bekent hij dat hij de opdrachtgever was en beweert hij dat hij door zijn zoon werd bedreigd, geslagen en afgeperst.

De Hiphopmoord - vanaf 15 juni
De Oostendse beruchte hiphopbende RAW13 zorgde al een tijdje voor problemen in de uitgaansbuurt van Torhout. Eerder raakten Labaere en Derveaux nog betrokken bij een hevige vechtpartij in café Apropoo waar ze waren buiten gekegeld. Toen hebben ze gezworen dat ze zouden terugkeren om wraak te nemen. In de zwoele zomernacht van 15 op 16 juli 2011 rijden Jacky Labaere en zijn stiefzoon Kevin Goeman in op het terras van café Apropoo. De eveneens zwaar bewapende Kevin Derveaux arriveert even later in de Mercedes van Robin Van Bossuyt. De hel breekt los en er ontstaat een vreselijk bloedbad. Met messen, een hakbijl en zelfs een machete haalt de bende uit naar iedereen die rustig een pintje zat te drinken op het terras. Eén jongeman sterft, twee raken zwaargewond.

True crime op Streamz
True crime wordt een belangrijk deel van het aanbod van Streamz in 2022. Zo zijn de docu-reeksen 'De Sneeuwman' vanaf 25 mei 2022 en 'De Kasteelmoord' vanaf 1 juni 2022 op Streamz beschikbaar .

'True Crime Belgium' is een productie van Lecter Scripted Media voor Streamz en SBS. Vanaf 18 mei en 15 juni 2022 op Streamz zijn de afleveringen beschikbaar op Streamz en later op Play4.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers