Nieuwe docureeks over Belgisch-Marokkaanse kickbokser Jamal Ben Saddik op Streamz

woensdag 26 oktober 2022
Foto: © Streamz 2022

Voor de driedelige documentairereeks 'Jamal' werd Jamal Ben Saddik gedurende drie jaar gevolgd door de Nederlandse regisseur Duco Coops. Na jarenlang stil te hebben gestaan, mag Jamal zich in 2020 eindelijk voorbereiden om zijn kinderdroom te bereiken: het wereldtitelgevecht kickboksen winnen. Wat volgt zijn de twee zwaarste jaren van zijn leven.

Als zijn droom om de wereldtitel te veroveren eindelijk mag waarmaken, dwingt een ernstige rugblessure Jamal om het titelgevecht tegen Rico Verhoeven af te zeggen. Bij die tegenslag blijft het niet. Een hardnekkige kanker, een arrestatie en een depressie zorgen ervoor dat Jamal in een mentaal dal terechtkomt.


Wanneer Jamal plots hoort dat hij opnieuw de kans krijgt om tegen regerend wereldkampioen Rico Verhoeven te vechten, volgen we hem tot de laatste seconde voor opkomst. Nooit eerder stond er zoveel op het spel. De handschoenen worden omgebonden en zijn gezicht wordt ingevet. Maar winst en verlies liggen zowel professioneel als privé heel dicht bij mekaar.

De documentaire over 'The Goliath', zoals hij in zijn geboorteplaats Borgerhout wordt genoemd, toont hoe de levensgebeurtenissen van de 32-jarige kickbokser impact hebben gehad op zijn carrière. Hoe zal hij ondanks zijn tegenslagen zijn droom blijven najagen?

De driedelige docureeks is een productie van Captains & Scenery en zal op 26 oktober op Streamz beschikbaar zijn. Voor visielinks gelieve onderstaande perscontact te contacteren.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers