Nieuwe programma's op MENT TV in 2011

maandag 17 januari 2011

MENT TV mocht op 4 januari 1 kaarsje uitblazen. 1 jaar geleden startte de omroep met 8 uur per dag 'Muziek en ENTertainment'. Vanaf dag 1 lag de nadruk op muziek uit Vaanderen, showbizznieuws en talkshows met veel Vlaamse artiesten. Zowat alle grote namen passeerden de revue. Het MENT televisiegebouw stond bij de start nog in de stijgers. Vandaag is het gebouw klaar en draait MENT op volle toeren.

Magali Sibille: '2010 zullen we niet snel vergeten. Een volledig nieuw gebouw inrichten én MENT opstarten was geen sinecure. Maar vandaag loopt alles gesmeerd. Gelukkig hadden we een kern fantastische medewerkers en een pak TV-ervaring in huis.'


Marc Hallez: 'De grootste uitdaging van 2010 was het opbouwen van de Vlaamse muziekcontent. De sector was maar wat blij met de komst van MENT TV, maar er was zo goed als niets aan Vlaamse clips. We besteedden in het afgelopen jaar zeer veel energie aan het opnemen en verwerken van studio-clipmateriaal en contentsamenwerkingen met grote events. Nu zijn we klaar voor de volgende stappen: Het gevoelig uitbreiden van het programma-aanbod is daarbij de belangrijkste samen met de uitbouw van een aantal commerciële modellen.'

Programma's
De talkshows en programma’s waarin bekend Vlaanderen tegast is blijven belangrijk. Op dit ogenblik loopt ondermeer 'Het Uur van de Waarheid' waarbij 4 bekende Vlamingen de verhalen van anderen moeten inschatten op hun waarheid. Kurt Willem en Lesley-Ann Poppe presenteren het programma. Ondermeer oude tv-bekende Margriet Hermans zit in het panel van 5 afleveringen.

'Kruispunt' waarin Nathalie-Jane Krits zoekt naar waar de levens van 2 bekende Vlamingen uit 2 totaal verschillende werelden elkaar kruisen startte al vorig jaar en blijft ook in 2011 een vaste waarde.

'Hart voor Muziek' met hits van bij onze Noorderburen blijft ook een vaste waarde. Het programma loop in Nederland bij de TROS en in Vlaanderen bij MENT TV.

Nieuw is ondermeer 'On the Rocks' waarin John 'BoBo' Bollenberg de grote namen uit de wereld van de (vooral Vlaamse) pop en rock aan het woord laat. Naast bekende koppen uit Vlaanderen zijn er afleveringen gemaakt met buitenlandse groten als Thijs van leer en Gérard Lenorman.

MENT TV start sinds deze week ook met gerichte muziekprogramma’s die zich op hun uitzenduur perfect thuisvoelen:

  • Op dinsdag 22.00 uur: '100 % MENT' met Nederlandstalige hits.
  • Op donderdag 22.00 uur: 'MENT Potpourri' met een mix aan Vlaamse en internationale hits.
  • Op vrijdag 22.00 uur: 'MENT Polonaise' met een uur lang de leukste polonaise deuntjes.
  • Op zaterdagmorgen 6.00 en op zondag 9.00 uur: 'MENT - Nog Even Soezen' met veel Vlaamse rustige clips.
  • Op zondagavond 22.00 uur: 'MENT Classics' met de klassiekers uit de muziekwereld en hun verhaal.

Nieuw actualiteitenmagazine
In de laatste week van februari start MENT ook met een gloednieuw dagelijks actualiteitenmagazine.

Evenementen
In 2011 wil MENT TV volop samenwerken met evenementen uit de wereld van de Vlaamse muziek en het Vlaams entertainment. Ook de start van een volledig eigen ticketservice staat op het programma voor de tweede helft van februari. Deze wordt gelanceerd op http://www.boekjeticket.be/.

Marc Hallez: 'In 2011 wordt het menens. De inspanningen in de uitbouw van Vlaamse muziekcontent en programma's willen we nu écht aan Vlaanderen laten zien. We konden een duidelijk profiel uitbouwen met een zeer duidelijk omschreven doelgroep. Via samenwerkingsverbanden met evenementen zal je ons overal in Vlaanderen 'letterlijk' tegen het lijf lopen.'

MENT TV zie je 8 uur per dag digitaal samen met deze van Stories TV op Kanaal 40 van Telenet.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers