Opnames Samson & Marie IJsjestijd van start

woensdag 18 mei 2022
Foto: Ketnet/VRT - © Studio 100 2022

Deze week zijn de opnames gestart van een gloednieuwe reeks van Samson & Marie. Na de succesvolle eerste reeks, heel wat nieuwe nummers én shows is 'Samson & Marie IJsjestijd' vanaf september te zien op Ketnet.

In deze nieuwe reeks maken de Ketnetters kennis met vier nagelnieuwe gast-personages die, naast de vertrouwde gezichten, deel uitmaken van het universum van Samson & Marie.


'Samson en ik kijken er naar uit om terug samen op de set te staan. En dat er nieuwe gastacteurs opduiken maakt het éxtra spannend!', vertelt Marie Verhulst.

'Samson & Marie IJsjestijd'
Samson & Marie trakteren je op de lekkerste ijsjes en de leukste verhalen in hun Pop-up ijssalon! Samson & Marie hebben hun busje omgetoverd tot een ijssalon dat neerstrijkt op een stadsplein. Het vrolijke duo maakt er in een mum van tijd een gezellig plekje van, waar je graag wil zijn en iedereen zich op slag welkom voelt. Daarbij ontmoeten ze heel wat leuke vrienden en maken ze nieuwe avonturen mee.

Maak kennis met vier nieuwe gast-personages
Brandweerman Bill – gespeeld door Michiel de Meyer
​Bill loopt steevast rond in zijn brandweerpak, ook als hij niet van dienst is. Hij helpt mensen graag, maar door zijn geklungel, gaat het dikwijls (lees: altijd) mis.

Bakkerin Florentine – gespeeld door Martine de Jaeger
​Zij is de warme bakker van het dorp. Ze maakt de lekkerste dingen. Ze proeft eigenlijk nog liever dan dat ze bakt.

Kunstenares Trees – gespeeld door Goele de Raedt
​Dit is Trees, maar ze heeft liever dat je Therèse  zegt! Deze 'artistiekelinge' ziet overal kunst in, letterlijk overal!

Turnleraar Tarik – gespeeld door Samir Hassan
​Tarik is een turnleraar in de school vlakbij het pop-up ijssalon van Samson &  Marie en loopt steevast rond in zijn trainingsoutfit met chronometer en bijbehorend fluitje. Hij is super energiek en wil altijd graag winnen!

Samson & Marie op Ketnet
Voor Ketnet voelt Samson & Marie als thuiskomen, want ook Samson & Gert was jarenlang te bekijken op Ketnet. De eerste aflevering van Samson & Gert werd uitgezonden op 2 september 1990, ondertussen meer dan 30 jaar geleden. Met Marie was de opvolging verzekerd en kreeg Samson er een extra baasje bij. Met Samson & Marie heeft Ketnet opnieuw een vertrouwd duo in huis, die avonturen beleven in een busje met nummerplaat bus 101. Elke aflevering trekken de twee dikke vrienden er op uit met hun kampeerbusje en beleven ze veel kleine avonturen. Ze lachen, spelen en zingen er op los en maken soms ook eens ruzie, net zoals alle dikke vrienden.

'Samson & Marie IJsjestijd' is een coproductie tussen Ketnet en Studio 100 en zal te zien zijn op Ketnet in het najaar van 2022.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Abby wil tijdens de feestdagen haar vriendin Harper ten huwelijk te vragen wanneer ze op bezoek zijn bij haar schoonfamilie. Ze ontdekt echter dat de conservatieve ouders van Harper niet op de hoogte zijn van hun relatie. Meer nog... Harper is zelfs nog niet uit de kast gekomen ten opzichte van haar familie.

'Happiest Season', film uit 2020 met oa. Kristen Stewart, om 22.00 uur op Net5.

Dossiers