Piet Huysentruyt oogst lof in Frankrijk
Het restaurant Likoké van Piet Huysentruyt is in Frankrijk verkozen tot 'ontdekking van het jaar'. Nadat een eerdere Franse zaak van Huysentruyt in 2006 de deuren sloot, opende hij in juni het restaurant in de Ardèche.
De Zweedse culinaire website WBPStars plaatste Likoké een paar weken geleden ook al bij de zestig beste zaken ter wereld. Het restaurant scoorde evenveel als het tweesterrenrestaurant Pastorale in Reet en het Naamse L’Air du Temps. Alle drie de restaurants scoorden 88 op 100.
'Likoké is een ware ontdekking in de Ardèche en hoewel het wat afgelegen is, is het de reis zeker waard', klinkt het op de website. 'Het is ongelooflijk te zien hoe het team op zo'n korte tijd zo'n hoogstaand niveau van culinaire perfectie kan benaderen. Hiermee bewijst de chef Piet Huysentruyt zichzelf als een ware meester van smaken.'
Op 28 oktober verschijnt de editie 2014 van de Franse Gault&Milliau. Arnaud Lallement van l'Assiette Champenoise in Reims is verkozen tot beste kok. Het restaurant is trouwens een van de zestien die in de gids de hoogste score, vijf koksmutsen, krijgt.