Premier Charles Michel wint homo-award van OUTtv

vrijdag 9 oktober 2015

Naar aanleiding van Coming-Outdag (zondag 11 oktober) reikt de Europese homozender OUTtv (te bekijken via de paketten Play & Play More van Telenet) jaarlijks de OUTtv Media Award uit. In Vlaanderen gaat de award dit jaar naar premier Charles Michel.

De holebigemeenschap roept hiermee onze Eerste Minister uit tot mediapersoonlijkheid 2015. Via een onlinepoll hebben 1238 kijkers en fans gestemd op de persoon die volgens hen de LHBT-thematiek op de meest positieve manier onder de aandacht wist te brengen in de Belgische media.


Michel liet immers weten vereerd te zijn met de award: 'Deze prijs is een opsteker voor de hele regering. Het respect voor homorechten is gelukkig heel groot in België. Ik ben blij in een land te leven dat gelijke rechten biedt aan iedereen zonder onderscheid. Dat is spijtig genoeg niet overal het geval.'

De premier sprak zich vorige week, op de Algemene Vergadering van de VN in New York, ook uit over de rechten van LHBT's. Tijdens zijn speech hamerde Michel fel op respect voor de rechten van holebi's en zei hij onder andere: 'In geen enkel geval, nergens ter wereld, mag homoseksualiteit als een misdaad beschouwd worden. Wij zullen volhardende voorvechters voor deze zaak blijven.' Deze woorden werden bij heel wat OUTtv-kijkers en fans met veel dankbaarheid onthaald. Anno 2015 is homoseksualiteit immers nog steeds strafbaar in ruim 70 landen. In sommige landen kan men er zelfs nog de doodstraf voor krijgen.

'De eerste minister behaalde een welverdiende meerderheid van de stemmen', vertelt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe, 'Onder de vele suggestie-inzendingen waren vooral Eurovisiesongfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw, documentairemaker Michiel Thomas en acteur Jef Hoogmartens populair. Zelmerlöw excuseerde zich publiekelijk via OUTtv voor zijn homofobe uitspraak in het verleden. Thomas maakte een documentaire over atleten die uit de kast kwamen en in de Vlaamse soap Thuis kroop Hoogmartens in de huid van transgender Franky. Toch was er één naam die met meer regelmaat voorbij kwam: Charles Michel. Eerder dit jaar zetelde hij eveneens in de jury van Mister Gay Vlaanderen', aldus Putman.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers