Presentatrice met hoofddoek vanaf maandag op Life!tv

vrijdag 14 september 2012

Vanaf maandag 17 september is op de digitale zender Life!tv een nieuwe presentatrice te zien. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat het de eerste presentatrice is op een Vlaamse algemene zender met een hoofddoek.

CEO Gert Van Mol van Life!tv kondigt het nieuws aan, aan de vooravond van 'de grote tv oorlog', zoals hij het zelf noemt. Maandag start namelijk het nieuwe VIER. Daarom zijn bij zowat alle zenders de kanonnen in stelling gebracht. De relatief kleine digitale zender Life!tv wil zich door de introductie van een host met hoofddoek onderscheiden doorheen al dat tv-geweld.

Het programma dat Farah zal gaan presenteren wordt geproduceerd door een naaste medewerke van Van Mol, Saïd. Hij is zelf een Belg van Marokkaanse afkomst.

Gert Van Mol geeft toe dat hij enkele dagen heeft getwijfeld alvorens groen licht te geven: 'Ik heb uiteindelijk resoluut gekozen om mijn medewerker Saïd te volgen, die meent dat het tijd is om een presentatrice met hoofddoek op een Vlaamse zender te introduceren. Dat doen we niet tijdens de verkiezingen die er aan komen, dat doen we wel op 17 september, aan de vooravond van de TV oorlog, omdat het front van de veranderingen in onze samenleving zich in de huiskamer bevindt, en niet altijd in een stemhokje.'


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers