Radio 2 en atv verkozen Sihame El Kaouakibi tot Antwerpenaar van het Jaar (foto's)

woensdag 18 januari 2012

Dinsdagavond werd Sihame El Kaouakibi door de kijkers, lezers en luisteraars van atv, Gazet van Antwerpen en Radio 2 én een vakjury verkozen tot 'Antwerpenaar van het Jaar. Sihame richtte 'Let's Go Urban' op, een dansschool in Antwerpen die nu al 500 jongeren samenbrengt. De eerste professionele 'Urban'-opleiding in België werkt heel hard aan integratie en positieve zingeving voor jongeren en kon in het Antwerpse Jongerenjaar meer dan ooit zijn missie uitdragen.

De organisatie, die gegroeid is van onderuit, werkt niet enkel op recreatief, maar ook op professioneel niveau. Het concept slaat intussen ook buiten Antwerpen - tot in het buitenland toe - aan. El Kaouakibi haalde het van onder meer standup-comedian Alex Agnew, zanger Axl Peleman, acteur Matthias Schoenaerts en tv-personality Astrid Bryan.

Uit handen van burgemeester Patrick Janssens ontving een overdonderde Sihame het schilderij 'Docklands' van kunstenaar Nick Andrews. Ze noemde het een eer om als onbekende naam uit een lijst met toppers als winnaar uit de bus te komen en ze bedankte de Antwerpse jeugd, die massaal op haar gestemd heeft.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers