Record voor 'Boer zkt Vrouw': 4 van de 5 boeren nog steeds een koppel

maandag 23 mei 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

In de slotaflevering van 'Boer zkt Vrouw' bracht Dina Tersago 7 maanden na de opnames de 5 boeren voor het eerst samen in Damme, samen met hun partners. Ze wilde van hen weten wie nog steeds een koppel vormt. En blijkt dat Cupido bij deze 14de editie een paar keren flink raak heeft geschoten.

Aardappelboer Kim en Emi beten de spits af. Kim koos eerst voor Ginny maar volgde nadien zijn hart en nam opnieuw contact op met Emi, en dat bleek de juiste beslissing. 'Ik heb de vrouw van mijn leven gevonden!', klinkt het enthousiast bij Kim. 'Het is heel raar dat het zo snel gaat en dat alles zo goed aanvoelt. We hebben nog nooit strubbelingen gehad en vullen elkaar zo goed aan. We zijn precies twee dezelfde, dat is echt zot!' Dina wil weten of er concrete plannen zijn en jawel, die zijn er: 'Binnenkort ga ik bij Kim intrekken en gaan we samenwonen', antwoordt een stralende Emi.


Boerin Elien ondervond druk van haar ouders maar koos met haar hart voor Lorenz en het is nog steeds grote liefde tussen hen. 'Ik ben heel verliefd, nooit gedacht, want ik ben iemand die heel moeilijk verliefd wordt. Maar vanaf het moment dat ik de keuze maakte tussen Dries en Lorenz, ben ik er ook volle bak voor gegaan', aldus een zeer gelukkige Elien.

Dina is bijzonder nieuwsgierig hoe het met de introverte Cyriel en Els gaat. 'Ik heb écht geluk met Els', glundert Cyriel. 'Ik ben blij en smoorverliefd. Het is goed', voegt hij er nog op zijn eigen droge manier aan toe. En er volgt nog meer: binnen een paar weken verhuist Els en gaat ze bij Cyriel wonen. 'Het is een gigantisch grote stap maar ik zie het helemaal zitten', vertelt Els.

Garry en Els hadden allebei een beetje gelijklopende verhalen waardoor beiden heel snel een klik hadden met elkaar. Na de opnames zijn ze nog een 3-tal maanden heel gelukkig geweest en gingen samen op vakantie. 'Na onze vakantie ben ik een beetje gecrasht en in rouwverwerking gegaan', legt Els uit. 'Ons gevoel en onze gesprekken zitten nog steeds heel goed maar ik wil niets overhaasten want ik wil Garry niet opnieuw kwetsen.' Garry neemt haar niets kwalijk. Hij begrijpt heel goed wat ze heeft meegemaakt en heeft er respect voor. ''t Is een beetje dubbel hoe ik hier nu zit', zegt hij aan Dina. 'Ik heb al veel met Els gebabbeld maar op dit ogenblik bescherm ik mezelf. Ik apprecieer Els heel erg en wat de toekomst brengt, zullen we wel zien.'

En als laatste, cowboy William en Amber. 'We zijn geen koppel, maar komen nog wel heel goed overeen', zegt William. Dina neemt hen even apart om hier wat dieper op in te gaan. 'We hebben de maanden na de opnames nog veel afgesproken, maar dan voelde ik dat de verliefde gevoelens om de volgende stap te zetten er langs mijn kant net niet aanwezig waren. En dan moet je eerlijk zijn tegen elkaar', zegt William. Amber had wél gevoelens en neemt nu wat afstand van hem om zichzelf te beschermen. Maar spijt heeft ze zeker niet. 'Ik heb William leren kennen, heb keiveel nieuwe mensen ontmoet en ook met Bapke en Valerie kom ik nog altijd goed overeen. Het zijn herinneringen voor het leven en het is één van mijn beste weken uit mijn leven geweest, dus dat pakken ze me niet meer af', verklaart ze.

Met 4 koppels op 5 kandidaten kan Dina terugblikken op het meest succesvolle seizoen van 'Boer zkt Vrouw' ooit. Het nieuwe concept - kan je verliefd worden op iemand die je nog nooit hebt gezien? - heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

​Update sinds de reünieaflevering die werd opgenomen op 26 maart:

Cyriel en Els: Els heeft alles achtergelaten in Vlaams-Brabant en is inmiddels ingetrokken bij Cyriel. Ze heeft in het verre Vleteren ook al een nieuwe job gevonden.

Elien en Lorenz zien elkaar dagelijks. Na zijn werk gaat Lorenz elke avond naar Lommel. Hij werkt de bouw van zijn huis in Retie verder af en als dat klaar is, bekijken ze welke volgende stap ze zullen zetten.

Kim en Emi: Emi heeft inmiddels ontslag genomen op haar werk in Aalst en verhuist op 1 juli naar de boerderij van Kim in Limburg. Grote liefde dus ook bij dit koppel.

Garry en Els zijn nog samen, spreken wekelijks af en kijken voorzichtig naar wat de toekomst brengt. De twee kinderen van Els zijn blij dat er opnieuw een man is in het leven van hun mama en hadden meteen een klik met Garry. En ook de familie van Garry is heel positief over Els.

William en Amber: Amber had even tijd nodig om haar gevoelens te plaatsen, maar ondertussen is het contact met William hervat en gaat ze heel regelmatig langs op de ranch.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers