Regionaal tv-figuur Mijnheer André (ROB-tv) overleden

dinsdag 12 juli 2016

Afgelopen zondag overleed André Van de Putte uit Leefdaal. De man is in Leuven en omstreken beter bekend als 'mijnheer André' van de regionale omroep ROB-tv. Hij had longkanker en overleed in zij slaap. 'Mijnheer André' werd 80.

André was een echte volksfiguur uit Leuven. Hij stond mee aan de wieg van de regionale zender ROB-tv en werd legendarisch met zijn moppenprogramma 'Pousse Café'. Daarin zocht hij moppentappers op in hun stamcafé. Dat zorgde steevast voor overvolle cafés én het leverde telkens leuke filmpjes op die in Leuven en omstreken tot cultureel erfgoed zijn gaaan behoren.


André sloot zijn moppenrubriek steevast af met de slagzin 'Siskaplitard', een verbastering van het Franse 'jusqu à plus tard'.

Ondermeer Leuvens burgemeester Louis Tobback reageerde op het overlijden van André Van de Putte. Hij noemde het een 'groot verlies voor Leuven en gemeenschapsleven'.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers