Regiozenders TV OOST en AVS binnenkort 1 zender

vrijdag 14 november 2014

De twee Oost-Vlaamse regionale zenders TV OOST en AVS willen tegen 2015 samensmelten tot één regionale televisiezender in de provincie Oost-Vlaanderen. Dat schrijft De Standaard.

Dat zei TV OOST-voorzitter Frederik Wittock tijdens het twintigste verjaardagsfeest van zijn zender. De twee zenders probeerden al anderhalf jaar tot een akkoord te komen, en dat is nu eindelijk gelukt onder impuls van gouverneur Jan Briers. Frederik Wittock wil de nieuwe zender tegen 2015 lanceren.


TV OOST is nu nog te bekijken in het Waasland en de Denderstreek, terwijl concurrent AVS uitzendt in het Meetjesland, de Vlaamse Ardennen en Gent. Maar de nieuwe regionale zender moet voor elke Oost-Vlaming zijn, al kunnen ook regionale programma's op de nieuwe zender getoond worden. Dat de fusiezender van krachtig nieuws haar hoofddoel zal maken, staat vast.

Wittock bevestigde dat bij een samenwerking geen jobs verloren zullen gaan. AVS-hoofdredactrice Lucie De Zutter bevestigt dat er stappen ondernomen werden tot een samenwerking, maar is voorlopig minder enthousiast over de lancering van de fusie. AVS zou namelijk ook een gesprek gevoerd hebben met de West-Vlaamse regionale zender WTV-Focus.

Bron: standaard.be

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje Op Reis' (RTL 4)

De zes fotografen staan voor dag en dauw op om het magische ochtendritueel van de monniken in Chiang Mai vast te leggen. Na dit moment van bezinning komt Tijl met het nieuws dat ze vandaag nog door zullen reizen naar het zuiden van Thailand. Maar niet zonder een tussenstop in.... Bangkok! Tijdens een wilde nacht shoot op uitgaansstraat Khao San Road trekken de fotografen alles uit de kast.

'Het Perfecte Plaatje op Reis', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers