Reportage Kasteelmoord breekt VRT-journalist zuur op

dinsdag 11 mei 2021

In de rechtbank van Brugge is VRT-journalist Bart Aerts veroordeeld voor een reportage die hij in 2016 voor 'Terzake' maakte over de Kasteelmoord. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

In de reportage liet Aerts telefoongesprekken horen waarbij de familie van slachtoffer Stijn Saelens contact opnam met met het Brugse parket. Die opnames kwamen rechtstreeks uit het moordonderzoek. Aerts stelde dat hij wilde aantonen hoe makkelijk de familie contacten bij Justitie kon leggen en dus op die manier het onderzoek wilde sturen.


De rechtbank oordeelde echter dat er met die gesprekken niets verkeerd was en stelde dat de familie Saelens reputatieschade heeft geleden door de reportage.

Bart Aerts kreeg door de rechtbank vier maanden cel met uitstel opgelegd wegens misbruik van het inzagerecht. Peter Gyselbrecht, van wie Aerts de opnames ontving, kreeg dezelfde straf. De Vlaamse Vereniging voor Journalisten hoopt dat de VRT-journalist in beroep wordt vrijgesproken. De openbare omroep liet weten dat ze achter Bart Aerts blijven staan.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers