'Robyn Hood' nieuw op STAR Channel!

woensdag 4 oktober 2023
Foto: © STAR Channel 2023

In de nieuwe dramaserie 'Robyn Hood' woont Robyn Loxley (Jessye Romeo) samen met haar moeder en zusje in Sherwood Towers. Deze huurflat ligt in een arbeiderswijk van New Nottingham, een stad waar de kosten in levensonderhoud steeds maar weer blijven stijgen.

De serie is geschreven met een knipoog naar de huidige realiteit waar de economische kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt. Wanneer de plaatselijk projectontwikkelaar John Prince zijn zinnen heeft gezet op de huurflat komt de activistische moeder van Robyn, Tressie, in opstand. Zij geeft leiding aan een vreedzaam protest tegen de plannen van miljardair John Prince. Als hij de politie opdraagt Tressie te arresteren leidt dit tot een schietpartij, maar ook tot de uiteindelijke oprichting van 'The Hood'.


In deze moderne versie van de eeuwenoude Engelse legende Robin Hood, komt de nieuwe vrouwelijke volksheld Robyn in opstand tegen corrupte agenten en vastgoedmagnaten. Dit doet ze samen met 'The Hood'. Overdag vormen ze een hiphop-band en s'nachts gaan ze gemaskerd op pad om te strijden voor gerechtigheid waarbij ze stelen van de rijken om dit vervolgens te geven aan de armen.

'Robyn Hood' zit boordevol hiphop muziek en wordt geregiseerd door Director X, een Canadese regisseur die naast films en series ook meer dan honderd muziekvideo's heeft geregiseerd voor onder andere: Drake, Rihanna en Usher.

'Robyn Hood', vanaf 28 november elke dinsdag een dubbele aflevering vanaf 20.35 uur op STAR Channel.

Persbericht STAR Channel

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers