Roel Vanderstukken in nieuw seizoen van 'De Huisdokter' op VIJF

dinsdag 4 november 2014

Vanaf morgen brengt VIJF een nieuw seizoen van 'De Huisdokter'. De huizenmarkt voortdurend in beweging? Niet voor de panden uit 'De Huisdokter'!

Hier lijkt de tijd stil te staan, want ze staan al jaren te koop. Makelaars bijten er hun tanden op stuk en verkopers raken ten einde raad. Enter Michèle Van Sebroeck en Roel Vanderstukken. Het nieuwe 'Huisdokterduo' heeft de komende weken maar één missie: onverkoopbare huizen verkoopbaar maken.


Interieurspecialiste Michèle Van Sebroeck slaagt er steeds weer in om in een oogopslag de pijnpunten van de onverkoopbare panden bloot te leggen en weg te werken. Dat opsmukken hoeft helemaal niet zoveel te kosten: die kleine investering kan snel dubbel en dik terugverdiend worden. Onder leiding van Michèle en Roel starten de eigenaars en een team van klussers aan een grondige opknapbeurt. Met een mininum aan moeite en enkele gerichte tips slagen ze er steeds weer in een maximum resultaat te halen. Afgeleefde interieurs komen weer tot leven, benepen ruimtes lijken plots groter en groezelige kamers worden weer licht en luchtig. Wedden dat potentiële kopers nu wel overstag gaan?

Aflevering 1
Christel (48) woont samen met haar twee tienerdochters Marion en Karen in een halfopen bebouwing in Emblem, een deelgemeente van Ranst bij Lier.

Christel en haar ex-man René kochten het huis in 1989. De woning kon een grondige opfrisbeurt gebruiken en dat was het begin van een rij langdurige renovaties. De plannen werden echter verstoord toen Christel en René vijf jaar geleden besloten om uit elkaar te gaan. Door de veranderde omstandigheden heeft Christel de afgelopen jaren nog weinig in de woning gewerkt. Het gevolg is dat ze na zo’n 25 jaar nog steeds in een niet-afgewerkt huis woont. In haar eentje de verbouwingen voortzetten, ziet Christel niet zitten. Daarbij komt nog dat ze niet veel redenen meer heeft om in Emblem te blijven, haar sociaal leven én dat van de kinderen speelt zich volledig af in stad Lier.

Maar de afwerkingsgraad en de moeilijk in de schatten kosten die dat met zich kan meebrengen, zijn ook net het struikelblok voor kandidaat-kopers. Een woonkamer waarin de potloodstreepjes nog op de muren staan, de haard niet aangesloten is en de vloer niet overal gelijk doorloopt, nodigt dan ook niet echt uit tot een gezellig tv-avondje. Met als gevolg dat de woning na een jaar nog steeds te koop staat.

Tijd voor Michèle én Roel om de drie dames wakker te schudden en hen te bewijzen dat ze veel meer aankunnen dan ze zelf denken.

'De Huisdokter', vanaf woensdag 5 november wekelijks om 21.15 uur bij VIJF.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers