RTBF moet 5,9 miljoen euro besparen

dinsdag 21 oktober 2014

De RTBF moet volgend jaar 5,9 miljoen euro minder uitgeven. De regering van de Franse gemeenschap besliste dat. Het personeel blijft buiten schot.

Door de besparing zal de Franstalige openbare omroep het met 3 procent minder dotatie moeten doen. De directie moet nog uitmaken waar de kosten zullen dalen. Voor eind november wordt het besparingsplan aan de raad van bestuur gepresenteerd.


Er gaat 2 miljoen euro af op de dotatie voor Arte Belgique. Die zal het dus met nog één miljoen euro moeten doen. De rest wordt gecompenseerd met uitzendrechten voor sportwedstrijden en het vertragen van investeringen.

De nieuwbouwplannen en het personeel van de RTBF komen niet in moeilijkheden.

Bron: demorgen.be

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers