Stagiaires maken eigen reportagereeks bij Focus en WTV

maandag 10 april 2017

Vanaf 11 april start er met 'Jon(g) ding' een nieuwe reeks in het nieuws van Focus en WTV. In Jon(g) Ding stellen we vier jonge mensen voor die vol passie bezig zijn met hun eigen ding.

Deze reeks werd bedacht en zelfstandig gerealiseerd door Aline, Zoë en Lotte; drie stagiaires die momenteel actief zijn bij Focus en WTV. Ook de marketing rond de reeks namen zij volledig in handen. Ze kozen zelf het onderwerp en gingen binnen hun netwerk op zoek naar boeiende verhalen. Het resultaat zie je vanaf 11 april vier dagen lang in het nieuws op Focus en WTV.


Bart Coopman, hoofdredacteur Focus en WTV: 'Deze samenwerking met jonge mensen op onze redactie geeft ons nuttige inzichten hoe de jongere generatie omgaat met nieuws en media.'

Lotte Mestdag, stagiaire bij Focus en WTV: 'Het is zeer fijn dat wij als stagiaires de kans krijgen om zelfstandig een eigen project te realiseren.'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers