Staking bij de VRT: die zie je dinsdag (niet)

maandag 30 mei 2022

Dinsdag 31 mei vindt in België een nationale stakingsdag plaats. Tal van openbare diensten leggen grotendeels het werk neer. En ook de VRT doet mee. Dus bereid je voor op een radio - en televisiedag die anders zal verlopen dan normaal.

De radiozenders van de VRT hebben een alternatief programma voorzien met voornamelijk muziek. De vertrouwde ochtend- en avondprogramma's blijven wel behouden op Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, Klara en MNM. Op Radio 2 zal wel een uitsluitend nationaal aanbod zijn. Regionaal nieuws krijg je niet te horen. Op alle zenders zal alleen radionieuws zijn om 7, 8, 12, 13, 17 en 18.00 uur. Regelmatig zal een vakbondsboodschap worden uitgezonden. Die zal je ook op televisie zien en ook online zal ze verschijnen.


Op televisie zullen de fans 'Thuis' moeten missen. En dat is een strategische keuze. Want 'Thuis' is een belangrijk onderdeel van het transformatieplan van de openbare omroep. Woensdag wordt dan een dubbelaflevering van de populaire soap uitgezonden. 'Junior op zoek naar de Liefde', 'Loslopend Wild' en 'De Campus Cup' blijven wel geprogrammeerd.

De journaals zullen slechtst tien minuten duren en Ketnet en Canvas delen een kanaal. Ketnet zendt uit tot 20.00 uur, daarna neemt Canvas over met de Koningin Elisabethwedstrijd.

Volgens de vakbonden van de VRT was de stakingsbereidheid onder het personeel nooit zo groot. Ze staken tegen de besparingen die directie onlangs aankondigde. De vakbonden eisen meer respect voor de medewerkers en de kijkers. Daarom roepen ze de Vlaamse regering en de directie op om de besparingen en de privatisering te stoppen en de werkingsmiddelen te indexeren. Zo stelt Het Nieuwsblad.

Bron: Het Nieuwsblad - eigen bericht


Lees ook:
Zware herstructurering bij de VRT: 116 ontslagen en verhuisplannen voor 'Thuis'
'Thuis': week 22 (2022) - PREVIEW
VRT pakt uit met ambitieus actieplan om aan verwachtingen van Vlaming te beantwoorden

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers