Steven Spielbergs politiek drama 'Oslo' met Andrew Scott en Ruth Wilson exclusief op Streamz

zaterdag 29 mei 2021

Het ontstaan van de Oslo-akkoorden tussen Israël en Palestina uit 1993 vormen het decor van deze historische HBO-film. Vanaf 30 mei 2021 exclusief te zien op Streamz en Streamz+.

Na de spraakmakende miniserie 'Chernobyl' brengt HBO terug een dramatische reconstructie uit van een belangrijke historische gebeurtenis. Deze keer is het onderwerp - jammer genoeg - zeer actueel en volgt het verhaal een kleine groep Israëli's en Palestijnen die samen met een Noors echtpaar in 1993 de Oslo-vredesakkoorden leidde. De akkoorden markeerden het begin van een proces om een ​​vredesverdrag tussen Israël en Palestina tot stand te brengen. Het is echter niet allemaal diplomatie en politiek – de film toont ook de onwaarschijnlijke vriendschappen die toen zijn ontstaan.



'Oslo' is een verfilming van het gelijknamig Tony Award-winnende toneelstuk, met in de hoofdrol Ruth Wilson ('His Dark Materials') en Andrew Scott ('Fleabag') die het Noorse echtpaar spelen. De cast bestaat verder uit o.a. Jeff Wilbusch ('Unorthodox'), Salim Dau ('Le Bureau des Legendes') en Waleed Zuaiter ('The Spy'). Steven Spielberg is aan boord als executive producer samen met toneelschrijver J.T. Rogers die het scenario schreef, terwijl Bartlett Sher de film regisseerde.

'Oslo' gaat op 30 mei 2021 in première op Streamz en Streamz+.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers