Streamz brengt documentaire over de mysterieuze wereld rond de digitale munt

woensdag 23 november 2022
Streamz, het streamingplatform van Telenet en DPG Media

De documentaire reeks 'Is crypto het Nieuwe Goud?' van productiehuis Het Konijn geeft een inkijk in de wereld van virtuele valuta maar ook in die van digitale kunst.

Er gaat sinds kort geen dag voorbij of je leest over crypto. De voorbij weken waren dan ook de zwartste bladzijden in de geschiedenis van cryptocurrency: Dalende prijzen, hacks, de ondergang van een grote crypto-exchange. Het houdt niet op. Maar hoewel iedereen er al van heeft gehoord, blijft het een mysterieuze wereld De vierdelige documentaire werpt een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt en NFT's. Komt crypto sterker terug dan ooit tevoren of blijkt het toch één grote bubbel?



De documentaire volgt verschillende crypto aanhangers die hun visie & succes maar ook hun tegenslagen delen met de kijker: crypto miljonair Bruno Ver, crypto aanhanger David Devriesere, Griet Baelus die slachtoffer werd van crypto scams, Niko De Jonghe die CEO is van 'Blockchain Valley Virtual', Didi & Romaine Taihuttu van The Bitcoin Family, ​en educatief crypto influencer Quinten Francois. Zij delen hun succes en rijkdom maar ook hun tegenslagen. Ondanks de bloedende markt hebben sommigen nog steeds een vast geloof in Bitcoin en cryptocurrency.

De serie werpt ook een diepere blik op de wereld van NFT’s, die vaak in één adem worden genoemd met cryptocurrency. De NFT’s kenden vooral een opmars en hype in 2021 en Belgische artiesten zoals VEXX en Rhymezlikedimez behoren ondertussen tot de top binnen de wereld van digitale kunst en de Vlaamse onderneemster Tonya Mas ​ organiseerde de eerste NFT-expo in ons land. Zijn NFT’s meer dan digitale plaatjes die tegen hoge bedragen over de digitale toonbank gaan? Is het een hype of net een manier om dichter bij je fans te komen? Zullen NFT’s in de nabije toekomst alledaagse toepassingen kennen die iedereen zal gebruiken?

Ook enkele experten in de wereld komen aan het woord zoals onderzoeksjournalist Faroek Özgünes, crypto expert Levi Haegebaert, hoofdinspecteur Bram De Man en web3 & intellectueel eigendomsjurist Zaïna De Beer.

'Is Crypto het Nieuwe Goud?' is een productie van Het Konijn in samenwerking met Streamz. De docu reeks werd geregisseerd door Cheeru Mampaey en zal vanaf 18 december 2022 te zien zijn op Streamz.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers