Streamz lanceert trailer van nieuwe docureeks 'Is Crypto het Nieuwe Goud?'

maandag 5 december 2022
Foto: © Streamz 2022

De documentairereeks 'Is Crypto het Nieuwe Goud?' geeft een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt en NFT's. Want hoewel iedereen er al wel eens van heeft gehoord, blijft het een bijzondere wereld die nog steeds veel wenkbrauwen doet fronsen.

Is crypto de toekomst of blijkt het toch één grote bubbel? Bekijk hier de spraakmakende trailer en ontmoet de Vlamingen die zich volledig onderdompelden in de wereld van crypto en NFT's (non fungeable tokens).De documentaire volgt 9 Vlamingen die de kijker meenemen in de wereld van cryptovaluta en NFT's. Daarnaast komen er ook 4 experten aan het woord, die meer duiding geven rond de voor- en nadelen van de cryptomunt. Ontdek hier alvast wie ze zijn en wat hun band is met crypto currency.

VEXX - NFT artiest & Youtuber
Vince Okerman, beter bekend als VEXX, werd razend populair door zijn unieke, kleurrijke stijl die ‘doodle art’ wordt genoemd. Zijn YouTube-kanaal, waarop hij blitse video’s van zijn kunst deelt, heeft maar liefst drie miljoen subscribers. Vince heeft tal van grote, internationale samenwerkingen op zijn naam staan met onder andere Gucci en Porsche. Zijn NFT’s gaan voor hoge prijzen de deur uit en zijn werk verscheen reeds op Times Square. VEXX wordt gezien als één van de grootste namen uit zijn generatie.

Zijn werk zal samen met dat van Rhymezlikedimez te bewonderen zijn op de eerste immersive NFT-expo in België.

Bruno Ver - Crypto ondernemer
Bruno is een ondernemer in hart en nieren. Hij investeert in tal van crypto gerelateerde start-ups. Intussen zit Bruno al ver over het punt waarop hij volledig van zijn crypto zou kunnen leven maar hij kiest er bewust voor om dat niet te doen. Bruno is er steevast van overtuigd dat zijn digitale munten op de lange termijn nóg meer in waarde zullen stijgen.

David Devriesere - Oprichter Digital Currency Academy
David is oprichter van ‘Digital Currency Academy’: een bedrijf dat mensen leert hoe ze op een veilige manier kunnen investeren en handelen in crypto. Hij richtte bovendien ook het ‘Crypto Café’ op: een ontmoetingsplaats in Gent voor iedereen die interesse heeft in crypto. Zijn missie is om zoveel mogelijk mensen te informeren, aangezien hij zelf slachtoffer werd van verschillende scams & hacks en daardoor veel geld verloor. Voor David is de community die rond crypto hangt erg belangrijk.

Didi & Romaine Taihuttu - The Bitcoin Family
De Nederlandse familie Taihuttu is een gezin bestaande uit vijf personen: Vader Didi (42), moeder Romaine (42) en dochters Joli (18), Juna (15) en Jessa (12). De familie heeft alles opgegeven om volledig in Bitcoin te gaan. Ze reizen de hele wereld rond en leiden een minimalistisch, stressloos leven. The Bitcoin Family is erg bekend in de cryptowereld. Voor Didi draait Bitcoin niet om geld maar is crypto de manier om de kloof tussen rijk en arm te dichten en een betere wereld te creëren.

Niko De Jonghe - CEO van ‘Blockchain Valley’
Niko is al ruim twaalf jaar bezig met cryptocurrency waarvan hij de laatste vijf jaar ‘unbanked’ is, wat wil zeggen dat hij zich volledig gedistantieerd heeft van de banken en volledig in crypto zit. Niko is bezig met het oprichten van ‘Blockchain Valley’: een complete samenleving en dorp dat zal werken op de blockchain. De huizen zullen met elkaar communiceren, wat zal zorgen voor een zo efficient mogelijk gebruik en verbruik. Niko noemt zich een moderne Robin Hood en ziet bitcoin net als Didi als het middel voor een betere toekomst.

Rhymezlikedimez - Kunstenaar & NFT artiest
Robin startte als illustrator en kunstenaar. Muziek was altijd zijn inspiratie en toen hij zijn illustraties ging animeren werd hij een bekende en veelgevraagde naam bij grote artiesten. Hij werkte ondertussen samen met artiesten als Wiz Khalifa, Dua Lipa, Bruno Mars, Cardi B en vele anderen. Hij is een grote naam binnen de internationale NFT wereld.

Zijn werk hangt samen met dat van VEXX in de immersieve NFT expo 'Future Renaissance' in Plein Publiek Brussel.

Griet Baelus - Slachtoffer van crypto scams
Griet is sinds 2017 actief in cryptocurrency. Ze werd verschillende keren opgelicht. De eerste scam was door het klikken op een Google advertentie waarin stond dat Elon Musk miljoenen geïnvesteerd zou hebben in Bitcoin. Ze werd nog een tweede keer opgelicht en door haar goedgelovigheid verloor Griet meer dan 20 000 euro. Toch gelooft ze nog steeds in crypto. 'Mensen met slechte intenties hebben me gescamd, niet crypto.'

Quinten Francois - Crypto influencer
Quinten is al vijf jaar actief in cryptocurrency, waarvan zijn invloedrijke YouTube-kanaal ‘Young And Investing’ vier jaar lang zijn hoofdbezigheid vormde. Hier maakte hij zijn kijkers wegwijs in het universum van crypto. Quinten wist maar liefst zo’n 150.000 subscribers voor zich te winnen en had daardoor het grootste crypto-channel van de Benelux. Maar hij stopte omwille van een burnout, de minder rooskleurige kant van crypto. Zijn populariteit verschoof ondertussen naar Twitter. Quinten oefent nu ook meer adviserende functies uit en investeert in start-ups.

Tonya Mas - Digitale ondernemer & organisator van eerste Belgische NFT expo
Tonya kan je kennen van haar deelname aan Junior Eurosong in 2003. Ze is influencer op Instagram en heeft haar eigen kleding- en koffiemerk ‘CFÉ’. Daarnaast werkt ze ook als digital marketeer voor tal van merken, artiesten en creatives, waaronder ook voor haar vriend, de internationaal bekende producer Chuki Beats. Als marketeer wil ze vooral NFT campagnes lanceren om zo fans te connecten met de artiest of de brand. Tonya organiseert de eerste immersieve NFT expo 'Future Renaissance' met werk van Vexx en Rhymezlikedimez.

Faroek Özgünes - Onderzoeksjournalist
Als onderzoeksjournalist is Faroek bekend met alle vormen van misdaden, alsook met cryptocurrency. Hij geeft dan ook regelmatig lezingen over criminaliteit omtrent digitale valuta. Hoe actief zijn criminelen binnen de cryptomarkt? Hoe gaan ze te werk en brengen ze de toekomst van Bitcoin in gevaar?

Levi Haegebaert - Crypto expert
Levi is oprichter van ‘Start2Bitcoin’ waarmee hij zowel individuen als bedrijven helpt hun kennis over crypto en de Blockchain naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast werkt hij ook als digital marketeer voor verschillende cryptobedrijven. Zijn visie wordt regelmatig gevraagd door kranten en radiozenders. Levi reist de hele wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector. Hij is schrijver van het boek ‘Bitcoin voor Beginners’.

Bram De Man - Hoofdinspecteur
Bram werkt als hoofdinspecteur bij de Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen. Sinds 2012 is hij professioneel bezig met cryptocurrency. Sinds 2019 doet hij alleen nog maar onderzoeken die betrekking hebben tot cryptocurrency. Daarnaast is Bram ook docent in deze materie binnen de Federale Politie. Als op het cryptocurrency aankomt heeft Bram binnen België de grootste praktijkervaring. Hij was bovendien betrokken bij de eerste inbeslagname van NFT's in België en voerde zelfs een aantal internationale onderzoeken.

Zaïna De Beer - web3 & intellectueel eigendomsjurist
Als beeldend kunstenares weet Zaïna als geen ander hoe belangrijk het is om je werk te beschermen tegen plagiaat. Ze heeft haar eigen business ‘Alpha Legal Creatives’: een gespecialiseerd team van juristen dat zich richt op het beschermen van alle soorten creatieve werken. Ongeveer een jaar geleden sprong Zaïna mee op de kar van de NFT’s. Ondertussen is ze gespecialiseerd als NFT en web3 juriste en helpt ze digitale kunstenaars hun werk te beschermen.

'Is Crypto het Nieuwe Goud?' is een productie van Het Konijn in samenwerking met Streamz. De docu reeks werd geregisseerd door Cheeru Mampaey en zal vanaf 18 december 2022 te zien zijn op Streamz. De immersieve NFT expo 'Future Renaissance' is vanaf 16 december te bezoeken in Plein Publiek Brussel.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers