Studio 100 presenteert vrolijke en educatieve animatiereeks 'nurdys'

donderdag 6 juli 2023
Foto: © Studio 100 2023

Studio 100 kondigt met trots de lancering aan van 'nurdys', een betoverende 2D-animatiereeks voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Je kan het eerste seizoen nu bekijken via VTM GO, Streamz en de Studio 100 GO Pass.

Piero Cavaliere, Director Content Distribution & Partnerships: 'Met 'nurdys' voegen we een unieke animatiereeks toe aan de rijke Studio 100 catalogus. We mikken zowel op een lokaal als internationaal publiek. In België en Nederland lanceren we de reeks bij onze bestaande partners. De rest van wereld zal 'nurdys' later dit jaar kunnen ontdekken via YouTube.'


Elke aflevering is een compilatie van korte items die bekende elementen uit de echte wereld integreert, zoals vormen (cirkel, vierkant en rechthoek) en concepten als groot & klein, stapelen & bouwen, voor & achter, en nog veel meer. Deze herkenbare elementen stimuleren het leerproces van de allerkleinsten en maken de ervaring van 'nurdys' zowel leuk als leerzaam.

'nurdys' is het geesteskind van de Nederlandse designer Ellen Langendam, die op 15-jarige leeftijd het eerste nurdy-personage creëerde. Studio 100 heeft deze reeks in samenwerking met haar ontwikkeld. Met 'nurdys' brengt Studio 100 een kleurrijke wereld tot leven die jonge kinderen zal betoveren, en hen helpt de wereld om hen heen beter te begrijpen.

'nurdys' is een 2D animatiereeks, bestaande uit 3 seizoenen van 13 afleveringen. Elke aflevering is een compilatie van korte items en duurt in totaal +/- 6 minuten. Het eerste seizoen is vanaf vandaag te bekijken via VTM GO, Streamz en de Studio 100 GO Pass. De twee resterende seizoenen volgen dit najaar.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boerderij van Dorst' (BNNVARA)

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager komen Raven helpen. Ze maken samen een hügelbed en plukken appels om cider te maken. Terwijl ze de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

'Boerderij van Dorst', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers