'Tabula Rasa' krijgt wereldwijde release op Netflix

donderdag 15 maart 2018

ZDF Enterprises maakte vandaag bekend dat 'Tabula Rasa', de reeks die eind vorig jaar een kijkcijferhit was bij En, vanaf vandaag via Netflix wereldwijd verspreid wordt. 'Tabula Rasa' is een productie van Caviar, in co-productie met En en het Duitse ZDF neo.

De reeks kwam tot stand dankzij de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en met de hulp van de Belgische Tax Shelter-maatregel van minister Van Overtveldt.


Met uitzondering van Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zullen elders miljoenen Netflix-abonnees de populaire psychologische thriller-reeks kunnen ontdekken. 'Tabula Rasa' werd bedacht en geschreven door Malin-Sarah Gozin en Veerle Baetens. Christophe Dirickx vervolledigde het schrijversteam. Kaat Beels en Jonas Govaerts regisseerden de reeks. De hoofdrollen worden vertolkt door onder andere Veerle Baetens, Stijn Van Opstal, Cécile Enthoven, Natali Broods, Lynn Van Royen, Tom Audenaert, Peter Van den Begin, Gène Bervoets, Jeroen Perceval, Hilde Van Mieghem, Viviane De Muynck en François Beukelaers.

'Tabula Rasa' is een meeslepende, psychologische thriller-reeks over een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak.

De reeks was een van de hoogtepunten dit afgelopen najaar op Eén. Met een marktaandeel van 44% en maar liefst 1.250.000 gemiddeld aantal kijkers op het VRT-net Eén was de reeks een van de best bekeken fictieprogramma’s van het afgelopen jaar. 'Tabula Rasa' legde hiervoor ook al een indrukwekkend internationaal parcours af met selecties op internationale festivals als Series Mania (zowel in Parijs als Melbourne), MIPCOM (Cannes) en het toonaangevende genrefestival Fantastic Fest in Austin (Texas/USA). De reeks is momenteel in Duitsland te zien op ZDF neo. ZDF Enterprises leidt de wereldwijde distributie van de reeks.

Het verhaal
Mie D’Haeze zit vast in een psychiatrische instelling. Ze krijgt er bezoek van politie-inspecteur Wolkers die een onrustwekkende verdwijningszaak probeert op te lossen. Om de spoorloze Thomas De Geest terug te vinden moet Mie haar weg zoeken in het donkere doolhof van haar recente verleden…  en dat begint bij de verhuis naar een bevreemdend boshuis een paar maanden eerder. Hoe meer Mie zich herinnert, hoe meer ze iedereen rondom zich begint te wantrouwen… maar vooral zichzelf. Zijn de nieuwe herinneringen echt of is het haar verbeelding die de gaten in haar geheugen probeert te vullen?

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland n melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers