Telegram van de Sint: aankomst op zaterdag 12 november

dinsdag 1 november 2022
Foto: Ketnet - © VRT 2022

Zes december is nog wel even, maar Sinterklaas is een vooruitziend man en daarom heeft hij in een telegram al laten weten waar en wanneer precies hij dit jaar voet aan wal zet in ons land.

Traditiegetrouw zal hij opnieuw zijn toespraak geven van op het balkon aan het stadhuis van Antwerpen.


De Sint meldt dat hij op zaterdag 12 november om 14.00 uur met de stoomboot uit Spanje aankomt in Antwerpen.

Traditiegetrouw zal de boot opnieuw aanmeren tegen het ponton aan het Steenplein. Daar wordt Sinterklaas verwelkomd door Bart Peeters en burgemeester Bart De Wever.

Daarna begeeft de Sint zich met zijn gevolg in de richting van het Steen en vandaar in stoet via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, waar hij omstreeks 14.45 uur zal arriveren. Vervolgens zal de goedheilig man vanop het bordes van het Schoon Verdiep van het stadhuis de kinderen en hun mama’s en papa’s toespreken.

Ketnet en Eén kijken er al naar uit en laten weten dat de feestelijkheden ter plaatse om 13.00 uur beginnen en de rechtstreekse televisie-uitzending op Eén én Ketnet om 13.30 uur. Er is uiteraard weer vanalles te beleven. Zo zorgen onder meer De KetnetBand en Sarah en Bavo voor aangepaste sfeer op de Grote markt. De Ketnet-wrappers Sander Gillis en Gloria Monserez verzorgen de presentatie en leiden alles ter plaatse in goede banen.

#intredesint. De intrede van de Sint: iedereen welkom op zaterdag 12 november vanaf 13.00 uur in Antwerpen. 'Hij komt, hij komt... De intrede van de Sint' in Antwerpen: rechtstreekse uitzending vanaf 13.30 uur op Eén en Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Herhaling op Ketnet op zaterdag 12 november om 18.05 uur, op zondag 14 november om 08.00 uur en op woensdag 16 november om 13.30 uur met Vlaamse gebarentaal.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers