Telenet en Eleven dicht bij een akkoord

donderdag 13 augustus 2020

De eerste speeldag van de Belgische voetbalcompetitie is al achter de rug. En dat was zonder akkoord tussen rechtenhouder Eleven en Telenet. Nu zou er dan toch witte rook op komst zijn.

De wedstrijden van de eerst speeldag van de Jupiler Pro League waren te volgen bij Proximus, Orange, Voo, TV Vlaanderen en de app van Eleven. Niet bij Telenet. De operator was nog niet tot een akkoord gekomen met Eleven. Ook waren er hierdoor geen samenvattingen op een Vlaamse zender te zien. De fans reageerden verontwaardigd en voor Telenet doemde al een spookbeeld op dat vele klanten zouden overstappen naar een andere operator. Er moest dus een akkoord uit de bus komen. En snel ook.


Volgens Het Nieuwsblad zouden beide partijen het nu met elkaar eens zijn. De deal zou vandaag gefinaliseerd worden. De wedstrijden van 1A, 1B en het vrouwenvoetbal zullen dus ook door Telenet-klanten kunnen bekeken worden. Dat zal echter niet meer gebeuren op de eigen Play Sports-zenders, maar wel via de Eleven-kanalen. Die worden nu ook al door Telenet aangeboden.

De samenvattingen zouden dan weer, net als voorgaande jaren, te zien blijven op VIER. De kans is dus groot dat er vanaf dit weekend weer kan gekeken worden naar 'Sports Late Night'.

Bron: Het Nieuwsblad - eigen bericht


Lees ook:
Telenet kon (nog) geen akkoord bereiken met Eleven Sports over Belgisch voetbal

DOSSIER: Voetbalcontract naar Eleven Sports

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hun kijk op het nieuws en de actualiteit. Met een wisselende, en voor wie nog durft, terugkerende gast aan tafel bespreekt het trio zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside', om 21.35 uur op SBS6.

Dossiers