Telenet neemt zenderaanbod SBS Belgium onder handen

vrijdag 7 augustus 2020

In 2021 lanceert SBS Belgium een nieuwe zender en de bestaande zenders VIER, VIJF en ZES veranderen van naam. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

SBS Belgium is in handen van Telenet en die hebben de afgelopen tijd het aanbod van SBS Belgium grondig tegen het licht gehouden. Daar is uit voortgekomen dat het bedrijf een nieuwe, generalistische zender zal opstarten in 2021. Die zal de naam Play Zeven dragen. Er zijn nog geen details bekend over het aanbod van de nieuwe zender. Maar het is volgens Het Nieuwsblad wel de bedoeling dat het een zender wordt voor álle Vlaamse tv-kijkers.


Naast de nieuwe zender krijgen ook VIER, VIJF en ZES een nieuwe naam. Die worden respectievelijk omgedoopt tot Play Vier, Play Vijf en Play Zes. Deze naamswijziging ligt in de lijn van Telenet's (betalende) on demand platformen Play en Play More. Daarnaast heeft Telenet ook film- en seriezenders onder het Play label én de Play Sports-kanalen.

De naamsverandering van VIER, VIJF en ZES komt er niet zomaar. Als ook de algemene zenders die onder Telenet vallen het Play-label krijgen wordt dat namelijk interessanter voor de adverteerders. Voor de tv-kijker wordt het dan weer even wennen, maar met ook een nieuwe zender op komst ook weer nog meer kijkplezier.

Bron: Het Nieuwsblad

Download nu de GRATIS TVvisie app voor Android of iOS!

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers