Tess Elst versterkt de ploeg van sportankers bij 'VRT NWS Journaal'

vrijdag 2 december 2022
Foto: Sporza - © VRT 2022

Tess Elst zal vanaf vrijdag 2 december te zien zijn als sportanker in 'VRT NWS Journaal' op Eťn. Tess is sinds 2012 aan de slag bij Sporza. Eerst werkte ze er achter de schermen, voornamelijk op de digitale redactie. Later werd ze als schermgezicht ingezet voor duiding via interventies op Facebook live.

Deze zomer was ze voor Sporza ook de host van het WK 3x3-basketbal in Antwerpen. De presentatie van het sporthoofdstuk in 'Het Journaal' is een logische volgende stap in haar carrière.


Tess Elst: 'De sportactualiteit in 'Het Journaal' presenteren was tot een jaar geleden nog nooit bij me opgekomen. Maar toen mij de vraag gesteld werd, was ik natuurlijk wel enorm vereerd. Sportjournalist was en is voor mij een droomjob en ik hoop er als sportanker nog een extra dimensie aan te geven. Ik moet nog wat wennen aan het idee dat ik nu vaak bij mensen in de huiskamer te zien zal zijn, maar hopelijk ontvangen ze mij met open armen.'

Vanaf 2 december zal Tess het team van de sportankers versterken naast Catherine Van Eylen, Aster Nzeyimana, Eddy Demarez, Maarten Vangramberen en Ruben Van Gucht. Tess zal ook achter de schermen actief blijven als journalist en reporter voor de verschillende kanalen van Sporza.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers