'Thuis'-acteur Rik Andries overleden

donderdag 22 april 2021

Acteur Rik Andries (84) is overleden. Jaren lang was hij een vertrouwd gezicht in de Vlaamse huiskamer. In zijn jonge jaren als actieheld 'De Kat', later als dokter Walter in de Eén-soap 'Thuis'

Andries was een vaste waarde in heel wat tv-reeksen van de toenmalige BRT. Niet alleen als hoofdpersonage in 'De Kat', maar ook als de slimme wetenschapper Peter Paracelsus in 'Midas' of in 'Keromar'. Zowel 'Keromar' als 'De Kat' is volledig te herbekijken op VRT NU. Daarnaast was hij ook een gevierd acteur in het theater.

In de beginjaren van 'Thuis' was Andries één van de vaste gezichten van de nieuwe soap. Dokter Walter De Decker was getrouwd met Marianne en vader van Tom en Ann. Na een affaire met Rosa keerde hij terug naar Marianne. Na 214 afleveringen nam hij uiteindelijk afscheid van 'Thuis'.


Bekijk hier hoe dokter Walter Rosa verleidt...


Of de begingeneriek van de BRT-serie 'Midas': 



Lees ook:
Wanneer zie je de seizoensfinale van 'Thuis'?
'Thuis' viert 5000ste aflevering: enkele cijfers op een rij!

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers