Tim Pauwels neemt afscheid als nieuwsombudsman

maandag 29 augustus 2022
Foto: © VRT 2022

Na zes jaar neemt Tim Pauwels afscheid als nieuwsombudsman bij VRT NWS. Vanaf dit najaar versterkt hij de themaredactie binnenland als coŲrdinator.

Het ombudsteam dat onder Tim Pauwels werd opgericht blijft aan de slag en de gebruiker krijgt meer mogelijkheden om in interactie te gaan met VRT NWS. ​ In de nabije toekomst wordt binnen de redactie van VRT NWS een opvolger voor Tim gezocht.


Liesbet Vrieleman, hoofdredacteur VRT NWS: 'Tim Pauwels heeft de afgelopen zes jaren bergen werk verzet én een ombudsteam opgezet dat verder aan de slag gaat. We zijn hem dan ook ongelofelijk dankbaar. VRT NWS waardeert de feedback van haar gebruikers en zal dan ook de komende jaren de interactiemogelijkheden verder blijven uitbouwen.'

Tim Pauwels: 'Het was een heel avontuur, die ombudsmannerij.  Al helemaal in de coronaperiode waar er een echte stortvloed van mails was, met klachten maar ook getuigenissen en hartekreten.  Ik heb geprobeerd om de stemmingmakerij tegen media te nuanceren, maar ook om kritisch te blijven voor de redactie. Ik wil iedereen bedanken die me heeft bijgestaan tijdens mijn mandaat. En vooral de collega’s die open hebben gestaan voor de kritiek en de feedback van het publiek. Ik heb het een hele eer gevonden om nieuwsombudsman te zijn, maar je mag ook niet te lang in die rol blijven. Ik hoop oprecht dat er een goede opvolger wordt gevonden.'

VRT NWS breidt de mogelijkheden uit om in contact te treden met de nieuwsgebruikers. Via sociale media (Facebook, Twitter en Instagram) kunnen nieuwsconsumenten live reageren en nagenoeg onmiddellijk een antwoord krijgen van de multimediaredactie. Ook in het actualiteitsprogramma #BelRiadh worden gebruikers betrokken en kunnen ze hun mening delen. Naast de knop om het ombudsteam te bereiken op de pagina's van VRT NWS wordt dit in de toekomst uitgebreid op de regiopagina's van Radio2.be. Op die manier wordt interactie verder ingebed in de dagelijkse werking van VRT NWS en kunnen ​ gebruikers hun nieuws, suggesties en opmerkingen kwijt bij de multimediaredactie.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers