Tom Waes ontdekt Nairobi, Mumbai, Dubai en São Paulo

donderdag 13 oktober 2022
Foto: Eén - © VRT 2022

Dit najaar neemt Tom Waes de Vlaming weer mee de wereld rond in nieuwe afleveringen van 'Reizen Waes: Wereldsteden', waarin hij focust op enkele van de belangrijkste en boeiendste steden ter wereld.

Nadat Tom eerder dit jaar al op avontuur trok naar metropolen als Mexico City en Caïro, reist hij nu door Mumbai (India), Nairobi (Kenia), São Paulo (Brazilië) en Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). Het resultaat is vanaf 24 oktober te zien op Eén.


Tom Waes: 'Ik vond het erg belangrijk om m’n reis langs belangrijke wereldsteden verder te kunnen zetten. Want er stonden nog enkele heel boeiende plekken op mijn verlanglijst. Zo was ik met 'Reizen Waes' nog nooit in India. Met Mumbai, een metropool van meer dan 22 miljoen inwoners, kreeg ik meteen de grootste stad van India te zien. In Nairobi (Kenia) zag ik dan weer de toekomst van grote, Afrikaanse steden. En São Paulo, het grotere maar onbekendere broertje van Rio de Janeiro, wist me heel erg te verrassen. Zelfs Dubai, een luxeoord waar avontuur soms ver te zoeken is, leverde een heel boeiende reis op. Ook al was het er in volle zomer met meer dan 45 graden soms bloedheet.'

Aflevering 1: Mumbai (India)
Wie een programma over wereldsteden maakt, kan niet anders dan ook naar India trekken. Enkele van de grootste steden ter wereld liggen in India en daarbij spant havenstad Mumbai de kroon. Mumbai is niet alleen de grootste en belangrijkste stad van India (de metropool telt zo’n 22 miljoen inwoners), het is tegelijk ook de dichtst bevolkte stad ter wereld.

Hoe hou je een gigastad als Mumbai leefbaar in een land waar de kloof tussen arm en rijk zo groot is? Die vraag brengt Tom onder andere in de grootste sloppenwijk van het land. In de filmindustrie van Bollywood leert Waes dan weer jonge acteurs kennen die er hun geluk beproeven.

'Reizen Waes: Wereldsteden', vanaf 24 oktober elke maandag om 20.40 uur op Eén en via VRT MAX.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers