Twee Streamz Originals in première op Filmfestival Oostende

donderdag 22 december 2022
Streamz, het streamingplatform van Telenet en DPG Media

Filmfestival Oostende zet dit jaar nog meer talent van eigen bodem in de kijker. Tijdens de vijftiende editie van het festival staan nu ook twee Streamz titels op het programma.

De documentaire reeks 'War Junkies' toont wat Vlaamse verslaggevers drijft om naar gevaarlijke oorlogsgebieden te trekken. Maar ook het tweede seizoen van de populaire jongerenreeks 'Hacked' zal zijn Belgische première beleven in aanwezigheid van de cast en de makers.


'Hacked' S2
In het eerste seizoen van 'Hacked', dat de Best Short Form Series’ Prize won op CANNESSERIES, zagen we hoe beste vrienden Nilou, Adanne & Malick het doelwit worden van een hacker die hen anoniem challenges stuurt. Als er een challenge niet wordt uitgevoerd, geeft de hacker hun donkerste, beschamendste geheimen vrij. In het tweede seizoen komen we meer te weten over deze anonieme hacker. Wat waren zijn/haar beweegredenen? Waarom gaat hij/zij zo ver? We ontdekken waarom hij/zij Nilou, Malick en Adanne een lesje wou leren en hoe het volledig uit de hand is gelopen.

Het tweede seizoen van 'Hacked' werd opnieuw geschreven door Una Kreso, deze keer bijgestaan door Arno Huysegem en in een regie van Leni Huyghe. De reeks is een productie van Dingie, GoPlay en Streamz met de steun van het Innovatielab van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle. ​Het eerste seizoen van de reeks is volledig beschikbaar op Streamz.

'War Junkies'
'War Junkies' is een driedelige docureeks die een antwoord zoekt op de vraag wat oorlogsverslaggevers, cameramannen, fotografen en fixers drijft om naar plekken te gaan waar iedereen van wegvlucht: de brandhaarden van de wereld, de oorlog. In deze docu praten zeven getuigen waaronder Joanie De Rijke, Bruno Beeckman, Stijn De Smet en Daniel Demoustier over de impact van hun beroep op hun leven en dat van hun familie.

Aan het front liggen alle emoties dicht bij elkaar en is de dood nooit veraf. Ze nemen ons mee achter de schermen en praten met humor, kwetsbaarheid en lef over hun werk als oorlogsjournalisten en over zichzelf. Het zijn stuk voor stuk bijzondere mensen die hun eigen leven riskeren om ons het nieuws van de dag te brengen en om het onzichtbare zichtbaar te maken. Ze maken beelden die de wereld rondgaan, maar staan zelf zelden in de spotlights. Tot nu. Met welke demonen worstelen ze terwijl ze wereldnieuws brengen? Waar slapen ze, waarmee lachen ze en wat eten ze? Waarom doen ze wat ze doen? Is het de liefde voor de waarheid, doen ze het uit pure ideologie of is het een verslaving aan adrenalinekicks?

Na de vertoning gaat Ramkot - de soundtrackmakers van de reeks - in concert: de ultieme combinatie tussen headbangen en dansen met aanstekelijke en herkenbare nummers. Bij alle vertoningen zal de cast en crew aanwezig zijn.


'War Junkies' is een productie van Hotel Hungaria en Streamz.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers