Tweede seizoen van 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' in de startblokken

dinsdag 12 augustus 2014

Patrouillerend door de straten, in achtervolging, bij de buurtbewoners thuis, op het politiekantoor en vanaf 25 augustus ook van maandag tot en met vrijdag bij VTM: de politie, meer bepaald 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie', is overal.

Na een succesvol eerste seizoen met gemiddeld 341.000 kijkers en een marktaandeel van 29% (VVA 18-54; live+6), gaat VTM op 25 augustus van start met het tweede seizoen van de Vlaamse scripted realityserie waarin het wel en wee van een politiekorps centraal staat.


Van maandag tot en met vrijdag kan de kijker 10 weken lang volgen hoe de 8 agenten van de buurtpolitie misdrijven bestrijden en de veiligheid van de burgers garanderen. Soms door eenvoudigweg een luisterend oor te bieden, soms door de gemoederen te bedaren vooraleer zaken uit de hand lopen, en soms door snel te schakelen en grote interventies op touw te zetten in de hoop een goede afloop te verzekeren. Geen enkele dag bij 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' is dezelfde.

Vluchtmisdrijf, burenruzie, heling, cyberchantage, een ramkraak, oplichting, aanranding, kinderverwaarlozing, heling moord en zelfmoord. Een toekomstige bruid die met de noorderzon is verdwenen, de speurtocht naar een zwarte weduwe of een biefstukdief. Of een vader in spe helpen om de geboorte van zijn eerste spruit net op tijd mee te maken. Telkens zet het 8-koppige korps alles op alles om problemen op te lossen, ze te vermijden of om jammerlijke misverstanden aan het licht te brengen. De ene keer door opperste concentratie en intens speurwerk, de andere keer met een vleugje relativering en humor.

Het korps van 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' bestaat uit 5 mannen en 3 vrouwen die instaan voor de veiligheid van de bewonersgemeenschap: Hoofdinspecteur -en maatschappelijk assistente- Tineke Schilebeeckx vormt een team met de sportieve inspecteur Koen Baetens. Samen trekken ze er op uit wanneer een oproep hun hulp vereist.

De sympathieke agente Floor Lommelen, die opgroeide in de buurt en dus bijna iedereen kent, partnert met agent Velimir Maric, een harde werker met wie ze de iets eenvoudigere zaken afwerkt en soms in grappige situaties verzeild geraakt.

Wanneer een onderzoek moet teren op wat meer recherche-ervaring, worden hoofdinspecteurs Brigitte Broeckx en Erik Buelens ingezet. Brigitte barst van de energie en blijft nooit bij de pakken zitten, terwijl Erik - criminoloog en pedagoog van opleiding - wat rustiger en bedachtzamer te werk gaat. Niettemin vormen ze een hecht team dat mekaar perfect aanvult.

Wijkagent Patrick Tilkens treffen we vooral aan aan het onthaal van het politiekantoor. De sympathieke, volkse agent is blij met zijn functie en staat dicht bij de mensen. En dan is er nog commissaris Roger Berckmans: ouderwets als persoon en politieman, maar een leider die stiekem erg trots is op zijn korps.

'Echte Verhalen: De Buurtpolitie', vanaf maandag 25 augustus elke weekdag om 18.20 uur, met herhalingen de dag erna om 12.10 uur op VTM.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers