VRT-CEO Delaplace reageert op commotie rond toplonen

woensdag 20 juli 2022
Foto: © VRT - Sofie Silbermann 2020

VRT-baas Frederik Delaplace heeft in Het Nieuwsblad zijn visie gegeven op de commotie dit is ontstaan rond de toplonen van een aantal schermgezichten bij de VRT. Met het interview wilde hij zelf een aantal dingen uit te klaren.

Tom Waes, Jeroen Meus, Ben Crabbé, Karl Vannieuwkerke, Philippe Geubels en Niels Destadsbader. Zij zijn de grootverdieners van de openbare omroep met een jaarloon van meer dan 300.000 euro. Elf andere gezichten verdienen tussen de 100.000 en 300.00 euro en twee moeten het stellen met minder dan 100.000 euro. En dat was afgelopen weekend hét gespreskonderwerp. De baas van de VRT, Frederik Delaplace, klaart woensdag een en ander uit in Het Nieuwsblad.


'Ik erger mij aan de manier waarop die hele discussie wordt gevoerd. Vlaanderen heeft ervoor gekozen om een sterke publieke omroep te hebben. Maar dan moet je de VRT ook wel toelaten om te investeren in alle aspecten die nodig zijn om goede radio en tv te maken. Deze unieke talenten zijn zulke investeringen', zo steekt de CEO van wal.

'In het najaar presenteert Tom Waes 'Het Verhaal van Vlaanderen', een geschiedenisprogramma dat heel goed aansluit bij onze publieke opdracht. Wil je daarmee 23.000 of 2 miljoen kijkers bereiken? In het eerste geval kun je het evengoed door mij laten presenteren. In het tweede geval heb je een trekker als Tom Waes nu eenmaal nodig. En het is onze opdracht om een breed publiek te bereiken', aldus Delaplace.

'Het stoort mij enorm dat nu doelbewust een sfeertje wordt gecreëerd van de poenscheppers van de VRT, terwijl dat helemaal niet zo is. Wie zegt dat we onze schermgezichten minder moeten betalen, zegt eigenlijk dat we de VRT langzaam moeten afbouwen', dixit Frederik Delaplace.

Ook over de kritiek die Siska Schoeters had op de toplonen van haar mannelijke collega's heeft Frederik Delaplace een mening. Hij belooft beterschap. De CEO geeft aan dat er gewerkt wordt aan de 'Waesen en Meusen van morgen'. 'Zij zullen vrouwelijker, jonger en diverser zijn. Geef ons tijd en dat zal gebeuren. Helaas hebben we die tijd niet altijd. Zodra ze een beetje zichtbaar worden komt de concurrentie hen vaak al wegplukken', zegt hij daarover in Het Nieuwsblad.

Bron: Het Nieuwsblad


Lees ook:
CEO Delaplace ontkent gelekte toplonen VRT-sterren
Tom Waes duikt in onze geschiedenis in 'Het verhaal van Vlaanderen'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers