VRT en Sporza verwerven uitzendrechten voor de Olympische Spelen van 2026 tot 2032

maandag 16 januari 2023

VRT brengt de Olympische Spelen van 2026 tot 2032 in elke huiskamer en verzekert honderden uren grote en kleine Olympische sporten. Zonet maakte het Internationaal Olympisch Comité bekend dat het de European Broadcasting Union, de vereniging van Europese publieke omroepen, en haar leden free-to-air rechten verleent voor de Olympische Spelen voor een tijdspanne van 6 jaar.

In samenwerking met de andere publieke omroepen in Europa kon VRT/ Sporza de rechten binnenhalen voor televisie, radio én online. Concreet gaat het om de Olympische Winterspelen van 2026 (Milano - Cortina d'Ampezzo ) en 2030 (tbd) en de Olympische Spelen van 2028 (Los Angeles) ​ en 2032 (Brisbane).


Het akkoord garandeert de Vlaamse kijkers, luisteraars en surfers via Sporza meer dan 200 uur vrij toegankelijke verslaggeving over de Olympische Spelen en minstens 100 uur over de Olympische Winterspelen.

Hoofdredacteur Sporza Pieter De Windt: 'De Olympische Spelen maken deel uit van de kernopdracht van VRT, ze vormen het moment bij uitstek waarop populaire en kleinere sporten samen kijkers, luisteraars en gebruikers bereiken, inspireren en entertainen. Ook kleine of nieuwe sporten vinden via de Olympische Spelen hun weg naar een groot publiek. Dat Sporza en VRT nu tot 2032 zeker zijn van die rechten is vanzelfsprekend een succes. We kijken ernaar uit om dat op de kwaliteitsvolle, begeesterende en meeslepende manier te kunnen blijven doen, zoals de Vlaming van ons gewend is.'

CEO VRT Frederik Delaplace: 'De Olympische gedachte van menselijke verbinding door sport is erg belangrijk voor VRT. We zijn bijzonder blij dat de banden tussen het IOC en de EBU opnieuw aangehaald worden. Zo kan VRT zijn jarenlange traditie van Olympische verslaggeving met eigen en unieke omkadering verderzetten op alle VRT-kanalen, lineair en digitaal, voor elke type mediagebruiker. Zo zetten we de Olympische beleving dus ook verder voor nieuwe generaties.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers