VRT maakt van Gents Wintercircus warme sfeertribune voor Rode Duivels

woensdag 6 juli 2022

VRT is in november en december te gast in Gent voor haar uitzendingen over het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. De centrale locatie daarbij wordt het iconische Wintercircus. De voormalige evenementenhal is helemaal gerenoveerd en klaar om de hotspot te worden voor de VRT-verslaggeving én voor de beleving rond het WK, in Gent en in heel Vlaanderen.

VRT werkt daarvoor nauw samen met de Stad Gent en het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent.


Tijdens het WK gaan we weer met z’n allen supporteren voor de Rode Duivels. We willen alles zien en weten over het verloop van het tornooi, de sportieve prestaties van de Duivels en wat er in en om het team gebeurt. Geen enkel ander sportevenement zorgt voor zoveel gedeelde passie. VRT zet maximaal in op die gezamenlijke beleving en wil het publiek dan ook zoveel mogelijk betrekken bij de Sporza-verslaggeving over het WK, de omkadering daarvan en het extra aanbod via al haar kanalen.

Daarom ging de omroep op zoek naar een centrale en publiek toegankelijke locatie die als hub kan dienen voor haar aanbod op radio, televisie en online, maar ook als basiskamp voor de diverse redacties en als ontvangst- en belevingsruimte voor fans en supporters. De keuze viel op het Wintercircus in Gent, een uniek complex in het centrum van de stad dat recent helemaal werd gerenoveerd door sogent. Het Wintercircus heeft een verleden als indoor hippodroom, circus en evenementenhal, en zal in de toekomst gebruikt worden als multifunctionele ruimte voor technologiebedrijven, maar ook voor cultuur, horeca en andere activiteiten.

Frederik Delaplace, CEO VRT: 'Het Wintercircus in Gent is voor ons de ideale locatie om samen met alle Vlamingen het WK te beleven. Het is een prachtig gebouw met veel open binnenruimte en tal van mogelijkheden. Net als VRT combineert het een traditie van cultuur, amusement en ontspanning met een innovatieve blik op de toekomst. Het beloven in november en december warme weken te worden in het Wintercircus! De VRT is er klaar voor, de Duivels hopelijk ook.'

De samenwerking rond het WK is ruimer dan alleen de locatie voor de uitzendingen. Het is een breed partnerschap van VRT, de Stad Gent, de toeristische sector, de sociale economie en de provincie Oost-Vlaanderen. De focus daarbij ligt op de beleving van het WK, met allerlei publieksevenementen, maar er is ook ruimte voor een kritische blik op de situatie in Qatar.

Mathias De Clercq, burgemeester van Gent, en Bram Van Braeckevelt, schepen van netheid, toerisme, werk en feesten: 'Het is een hele eer om VRT en Sporza te mogen verwelkomen in ons geweldige Wintercircus. Dit zal onze stad meer dan een maand lang elke dag mooi in beeld brengen. In Gent is er een enorm sterk sociaal weefsel aanwezig rond het voetbal dat in dit verhaal mee op de voorgrond zal komen. We zijn ervan overtuigd dat het WK zal leven in onze stad.'

 

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers