VRT verdedigt Catherine Van Eylen na HUMO-artikel met onthullingen over Anderlecht

dinsdag 7 februari 2023
Foto: Sporza - © VRT 2023

Het HUMO-artikel over Anderlecht zorgt voor beroering tot op de sportredactie van de VRT. De onthullingen door HUMO zorgen voor zoveel ophef dat de VRT naar buiten komt met een officiŽle mededeling over Sporza-journaliste Catherine Van Eylen, de echtgenote van Anderlecht-topman Wouter Vandenhaute.

In het artikel komt ook Catherine Van Eylen ter sprake. Wouter Vandenhaute zou grote bedragen factureren aan Anderlecht via een vennootschap dat ook op haar naam staat.

'Het feit dat Catherine Van Eylen getrouwd is met Wouter Vandenhaute is voor Sporza en VRT natuurlijk niet nieuw. Het spreekt dan ook voor zich dat hierover met Catherine transparante en goede afspraken zijn gemaakt', reageert de VRT op zijn website Sporza.be. 'Zo presenteert Catherine geen reportages waarin de persoon Wouter Vandenhaute centraal staat. Catherine doet ook geen verslaggeving en maakt evenmin analyses over RSC Anderlecht. Als VRT-werknemer valt Catherine onder de eind- en hoofdredactie van VRT NWS en Sporza. Het werk van Catherine gebeurt dus steeds onder de eindverantwoordelijkheid van de desbetreffende eind- en hoofdredacteurs.'

Haar rol herbekijken

'Catherine is al die tijd een toonbeeld van objectieve en professionele journalistiek en noch voor, noch achter de schermen is er ooit sprake (geweest) van welke inmenging dan ook. Om een verkeerde perceptie helemaal uit te sluiten, heeft Catherine Van Eylen beslist om de komende dagen haar rol bij de NV Huppeldepup te herbekijken', klinkt het bij de VRT.Lees ook:
Catherine Van Eylen eerste vrouw in 60 jaar die 'Sportweekend' presenteert
Catherine Van Eylen wint 'De Slimste Mens ter Wereld'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje Op Reis' (RTL 4)

De zes fotografen staan voor dag en dauw op om het magische ochtendritueel van de monniken in Chiang Mai vast te leggen. Na dit moment van bezinning komt Tijl met het nieuws dat ze vandaag nog door zullen reizen naar het zuiden van Thailand. Maar niet zonder een tussenstop in.... Bangkok! Tijdens een wilde nacht shoot op uitgaansstraat Khao San Road trekken de fotografen alles uit de kast.

'Het Perfecte Plaatje op Reis', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers