VRT zet MNM-dj Wanne Synnave aan de deur na grensoverschrijdend gedrag

vrijdag 28 oktober 2022
Foto: MNM - © VRT 2021

De VRT maakte vrijdag per direct een einde aan de samenwerking met Wanne Synnave, dj bij jongerenzender MNM. De openbare omroep had verschillende klachten over grensoverschrijdend gedrag ontvangen.

'We hebben recent verschillende klachten binnengekregen via ons meldpunt. We zijn zeer begaan met de melders en zijn ook een gesprek met Wanne aangegaan. Hij heeft bij de jongerenzender MNM een belangrijke rol en voorbeeldfunctie. De meldingen zijn van die aard dat hij geen uithangbord meer kan zijn van MNM.', laat de VRT weten aan de krant Het Nieuwsblad. Details geeft de openbare omroep niet. De krant Het Nieuwsblad meldt dat het gaat om het versturen van ongepaste foto's en berichten naar jongens. Er zou sprake van zijn 4 slachtoffers die allen 15 jaar zijn. De VRT stelt niet op de hoogte te zijn dat er ook klacht werd ingediend bij de politie.

De 26-jarige presentator maakte normaal gezien gisteren ook zijn debuut als regisseur van de musical 'Kamp Delta'. Opdrachtgever de Singing Factory waar zijn moeder de producent is, heeft Seynnave meteen van de job gehaald. Hij was vrijdagavond ook niet aanwezig bij de première.


Synnave was tot april dit jaar één van de 2 vaste sidekicks van Peter Van De Veire in de ochtendshow van MNM. Dat deed hij sinds augustus 2019. Bij het vertrek van Peter Van De Veire bij de jongerenzender keerde Synnave niet meer terug naar de ochtendshow. Hij kreeg sinds september een plekje in de middag van MNM en presenteerde 'La La Lunch'.

Wanne Synnave reageerde ondertussen ook al zelf via Instagram: 
'Ik heb te horen gekregen dat er meldingen zijn gemaakt tegen mij, die gaan over mijn gedrag dat als ongepast ervaren werd. Deze meldingen komen heel onverwachts, aangezien ik mijn contacten altijd als vertrouwelijk en met wederzijdse toestemming beschouwde. Door deze meldingen besef ik nu ook dat dit niet voor iedereen zo was, en dat de impact op de betrokkenen groter is dan ik had ingeschat. Ik verdwijn de komende tijd dan ook even compleet uit beeld, zodat zowel de betrokkenen als ikzelf de nodige rust krijgen. Ik zal dus niet meer te horen zijn op MNM en zal niet aanwezig zijn op de voorstelling van Kamp Delta, zodat de cast en creatives zich kunnen focussen op wat telt: een goeie voorstelling neerzetten.'

'Ik wil graag eindigen met oprechte excuses aan de betrokkenen die mijn gedrag als ongepast ervaarden. Het was nooit mijn bedoeling iemand te kwetsen of ongepast te benaderen. Het spijt me als dat wel gebeurd is. Ik neem tijd om na te denken en aan mezelf te werken, en hoop jullie binnenkort terug te zien.'


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers