VTM KIDS verenigt twee kinderzenders van MEDIALAAN

maandag 2 oktober 2017

Vanaf vandaag, maandag 2 oktober, lanceert MEDIALAAN het nieuwe kidsmerk VTM KIDS, waaronder de twee bestaande kinderzenders VTMKZOOM en KADET thuishoren.

VTM KIDS zal alle programma’s en evenementen van beide kinderzenders verenigen. Voor kinderen komen er ook op hun maat gemaakte versies van bekende VTM-programma’s, zoals 'De Buurtpolitie - Extra' en 'Stadion KADET'. Ook het ochtendblok bij VTM, elke dag van 06.00 tot 09.45, zal de naam VTM KIDS krijgen. Daarop wordt een mix van programma’s van de twee kinderzenders aangeboden. VTMKZOOM en KADET blijven wel als twee aparte tv-kanalen bestaan.


Kijkers van VTMKZOOM en KADET kunnen vanaf vandaag ook terecht op een gloednieuwe app, die de huidige VTMKZOOM-app vervangt. Daar kunnen kinderen hun favoriete programma’s van VTMKZOOM en KADET herbekijken zoals, 'Tiny', 'Iedereen K3', 'Baba Yega Ontdekt', 'Star Wars Rebels', 'Pokémon' en veel meer. Verder kunnen ze er tal van acties, wedstrijden en web-exclusieve video’s ontdekken.

Los mee misdaden op met 'De Buurtpolitie'
De jongste fans van 'De Buurtpolitie' kunnen woensdag 4 oktober meteen terecht in de VTM KIDS-app voor een exclusief, interactief spel. Daarin roept het populaire politieduo Koen en Tineke de gebruikers persoonlijk op om hen te helpen met het oplossen van enkele mysterieuze misdaden. In de eerste uitdaging, op woensdag 4 oktober, schakelen de agenten de kinderen in om een dief te ontmaskeren. Door tal van opdrachten en raadsels tot een goed einde te brengen kunnen de gebruikers de verdachte inrekenen. Van het onderzoeken van de crime scene tot het identificeren van de dader: de fans van 'De Buurtpolitie' kunnen voor één keer zelf de taken van de agenten uitvoeren. Op woensdag 11 oktober volgt een tweede spel.

VTM KIDS lanceert Vloglab
Vloggen is hip, ook bij de allerjongsten. Zeven vlogtalenten krijgen de kans om de VTMKZOOM- en KADET-kijkers mee te nemen in hun creatieve wereld. In 'Vloglab' maken ze persoonlijke video’s over hun hobby’s, huisdieren en passies: van slijm maken tot muziek, mode en games. Zowel enkele vertrouwde gezichten, zoals VTMKZOOM-presentatrice Sarah Bossuwé en 'Stadion KADET'-gamer Michiel Callebaut, als verschillende andere kinderen tonen vanaf 18 oktober hun vlogtalent in de VTM KIDS-app. Daarnaast zijn de vlogs ook terug te vinden tussen de series bij VTMKZOOM en KADET gedurende de week en in het weekend.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers