VTM-serie 'De Kraak' nu al te zien in Duitsland

dinsdag 25 mei 2021

Dit weekend kon het Duitse kijkerspubliek kennis maken met de Vlaamse fictiereeks 'De Kraak' op de openbare zender ZDFneo. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De opnames van de serie dateren al van 2018, maar is bij ons nog niet te zien geweest.

'De Kraak' werd geschreven door acteur Maarten Goffin en scenarist Kristof Hoefkens ('Spitsbroers'). De serie werd besteld door VTM. Hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Ella-June Henrard ('Fair Trade'), Joren Seldeslachts ('Spitsbroers') en Gene Bervoets ('Beau Séjour').


In 'De Kraak' wint IT-nerd Jeremy Peeters (Tijmen Govaerts) een hackerswedstrijd waarna een oplichtersbende hem vraagt om een internationale bank te kraken. Ze hopen zo met 350 miljoen euro weg te geraken.

'De Kraak' is dus afgelopen weekend in première gegaan op ZDFneo. Zoals het in Duitsland gebruikelijk is, wordt de reeks gedubd in het Duits. Of en wanneer de dramareeks bij ons op VTM of streamingplatform Streamz zal te zien zijn, is voorlopig niet bekend.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers