VTM stelt vierde seizoen van 'Belgium's Got Talent' voor

maandag 10 oktober 2016

Het vierde seizoen van 'Belgium's Got Talent' zit vol nieuwigheden. In de jury zetelen nieuwe gezichten, er is een fonkelnieuw presentatieduo en een verse lading talenten.

Niels Destadsbader krijgt An Lemmens, Stan Van Samang en Dan Karaty aan zijn zijde achter de jurydesk. De kandidaten hebben van hen minstens drie ja’s nodig om kans te maken door te stoten naar de grote shows.


Hosts Koen Wauters en Laura Tesoro staan backstage klaar om de talenten op te vangen en hen een laatste duwtje in de rug te geven. Dit duo is ook nieuw voor het vierde seizoen. 'Het is een plezier om samen te werken met Laura', zegt Koen Wauters. 'Zij beleeft het echt. Ik ben blij dat ik dit  seizoen niet alleen op het podium hoef te staan. Het wordt nu mooier en jonger.'

'Mij geeft Koen een veilig gevoel', repliceert Laura. 'Met Koen presenteren is al te gek en ik heb al enorm veel van hem geleerd. Wij beleven ook de audities op een andere manier dan het publiek in de zaal, het is dikwijls echt een familieonderonsje. De auditieafleveringen waren een grote draaikolk van emoties.'

Ook nieuw dit jaar is de golden buzzer, en gouden knop die elk jurylid één keer mag indrukken bij de act die haar of hem het meest doet lachen, versteld staan, wegsmelten of nagelbijten. Eigenlijk de act die  voor hen rechtstreeks mag doorgaan naar de ultieme shows, waarvan dit jaar enkel de finale helemaal live wordt uitgezonden.

De acts van de kandidaten komen aan bod in zes afleveringen, waarin wordt bepaald welke 32 talenten doorstoten naar de grote shows. Na elke show kan de kijker stemmen op zijn favoriet. Op vrijdag 30 december zal blijken wie de overwinning in de wacht sleept.

Tijdens de eerste aflevering op vrijdag 21 oktober kunnen de kijkers kennis maken met Kayleigh & Charlotte die hiphop brengen, Miel & Basil met Beatbox & accordeon, goochelen met Kurt Katana, Happy Gym brengen gymnastiek, breakdance met Atomic Force, een hondenact met Lisanne & Diego, Antoni Wanders toont een paalact, Parkopino brengt een puzzelrekenact, Hiphop met Empire Crew, Nico tracht een wereldrecord bierflesjes openen te verbreken, Lady Be's laten de kijkers genieten van een acrobatische rock'n roll en Ché rapt.

'Belgium's Got Talent', vrijdag 21 oktober om 20.40 uur op VTM.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
BGT

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers