VTMKZOOM viert 20 jaar Plop met gloednieuwe afleveringen

vrijdag 1 september 2017

Deze zomer viert Kabouter Plop zijn 20-jarig bestaan. Die feestelijke gebeurtenis laat VTMKZOOM niet onopgemerkt voorbijgaan. Op zaterdag 2 september lanceert de zender een gloednieuwe reeks met afleveringen rond de bekendste kabouter van Vlaanderen vanuit zijn legendarische melkherberg.

In de nieuwe serie 'Plop & Felle' maken de kijkers voor het eerst kennis met Felle, het jonge en hippe nichtje van Kabouter Plop. Zij gaat dagelijks op bezoek bij haar oom om honderduit te vertellen over de dingen die haar bezighouden. Omdat Plop met zijn kaboutervrienden al zoveel heeft meegemaakt, pikt hij af en toe in door zelf leuke herinneringen op te rakelen. Naar de verhalen van oom Plop luisteren vindt Felle geweldig. Bíjna zo leuk als het eten van zijn lekkere plopkoeken…


Wie is Felle?
Felle is een jong, hip en slim meisje dat heel positief is ingesteld. Het is dus geen toeval dat op haar kaboutermuts een grote smiley prijkt. Daarnaast is Felle erg actief. Stilzitten is helemaal niets voor haar. Ze houdt eerder van stoere spelletjes en is dus geen doorsnee kaboutermeisje. Haar lievelingsnonkel Plop spreekt ze aan met 'oompje' en in plaats van hem een hand of een kus te geven, gaat ze steevast voor een 'vuistje'. Haar favoriete uitspraken? Hip hoi, fellertastisch en fellerdefel.

In 'Plop & Felle' kruipt Walter De Donder na lange tijd opnieuw in zijn kabouterkleren. Voor deze reeks krijgt hij het gezelschap van de 15-jarige actrice en danseres Maxine Janssens, bekend van o.a. de Studio 100-reeks 'Kosmoo'. Maxine vertolkt het fonkelnieuwe personage Felle, dat met haar jonge en speelse karakter een frisse wind laat waaien. Plop zorgt daarentegen voor een flinke portie nostalgie door terug te blikken op zijn eerdere avonturen.

20 Jaar Plop in een notendop
De allereerste aflevering van Kabouter Plop werd op 27 augustus 1997 uitgezonden bij VTM. Het kinderprogramma betekende meteen een gigantisch succes, goed voor in totaal 295 afleveringen. De vaste cast bestond oorspronkelijk uit vier kabouters, Plop, Kwebbel, Lui en Klus. Die werd in 1998 en 1999 nog aangevuld door Smul en Smal. Na enkele jaren verschenen de kabouters ook op het witte doek in 10 langspeelfilms. Ondertussen hebben ze een eigen boekenreeks, cd’s, strips én een pretpark dat hun naam draagt. Tijdens het huidige feestjaar dook Plop al eens op aan de zijde van Belgium’s Got Talent-winnaar Baba Yega, die een remix maakte van de bekende Plopdans. De kabouters zullen hun verjaardag bovendien vieren met een gloednieuwe show, waarmee ze vanaf 27 januari 2018 door heel Vlaanderen zullen trekken en waarin Felle ook te zien zal zijn. Daarnaast zijn er cd en dvd-releases met de allergrootste hits en komt er een goeden boekencollectie uit.

'Plop & Felle', vanaf 2 september elke zaterdag om 6.50 uur bij VTM. Vanaf 3 september elke zondag om 7.00 uur bij VTMKZOOM.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

SBS6 Kleurt Oranje

Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp geven elke dag hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers