'War Junkies' en het tweede seizoen van 'Hacked' in wereldpremičre op Filmfestival Oostende

dinsdag 24 januari 2023
Foto: © Streamz 2023

Tijdens de vijftiende editie van Filmfestival Oostende staan twee Streamz titels op het programma. De documentairereeks 'War Junkies' (1 februari 2023 op Streamz) toont wat Vlaamse verslaggevers drijft om naar gevaarlijke oorlogsgebieden te trekken.

Maar ook het tweede seizoen van de populaire jongerenreeks 'Hacked' (22 februari 2023 op Streamz) zal zijn première beleven in aanwezigheid van de cast en de makers.


'War Junkies' is een driedelige docureeks die een antwoord zoekt op de vraag wat oorlogsverslaggevers, cameramannen, fotografen en fixers drijft om naar plekken te gaan waar iedereen van wegvlucht: de brandhaarden van de wereld, de oorlog. In deze docu praten zeven getuigen waaronder Joanie De Rijke, Bruno Beeckman, Stijn De Smet en Daniel Demoustier over de impact van hun beroep op hun leven en dat van hun familie.

Na de vertoning gaat Ramkot - de soundtrackmakers van de reeks - in concert: de ultieme combinatie tussen headbangen en dansen met aanstekelijke en herkenbare nummers.

'War Junkies' is een productie van Hotel Hungaria en Streamz en zal op 1 februari 2023 exclusief te zien zijn op Streamz.


In het eerste seizoen van 'Hacked', dat de Best Short Form Series’ Prize won op CANNESSERIES, zagen we hoe beste vrienden Nilou, Adanne & Malick het doelwit worden van een hacker die hen anoniem challenges stuurt. Als er een challenge niet wordt uitgevoerd, geeft de hacker hun donkerste, beschamendste geheimen vrij. In het tweede seizoen komen we meer te weten over deze anonieme hacker. Wat waren hun beweegredenen? Waarom gaat die zo ver? We ontdekken waarom die Nilou, Malick en Adanne een lesje wou leren en hoe het volledig uit de hand is gelopen.

De reeks is een productie van Dingie, GoPlay en Streamz met de steun van het Innovatielab van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle. ​Het tweede seizoen zal vanaf 22 februari 2023 volledig te zien zijn op Streamz.

Filmfestival Oostende loopt van 27 januari tot 4 februari.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiënten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiënten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers