Weerman Frank Deboosere volgend jaar met pensioen

zaterdag 3 september 2022
Foto: Eén/VRT - © Joost Joossen 2022

Donkere wolken boven vele huiskamers... De populairste weerman van Vlaanderen, Frank Deboosere, bevestigde vanmorgen de start van zijn afscheidstournee. Een kwinkslag waarmee hij zijn nakende pensioen aankondigde.

Frank Deboosere wordt volgend jaar 65 en dus gaat hij, volgens de regels van de VRT, officieel met pensioen. Hij zal dus zijn werkzaamheden op Eén en alle andere VRT-netten stopzetten. De bekendste weerman van Vlaanderen is nu 64.


'Het is met spijt in het hart, maar je bent aan de afscheidstournee begonnen', grapte Ruben Van Gucht vanmorgen na het weerpraatje in 'De Weekwatchers' op Radio2. 'Ja, ik ben 64. Zo zijn de regels blijkbaar. Dit is de afscheidstournee, maar het gaat nog heel lang duren', reageerde Frank Deboosere.

'Zijn opvolging? Die moeten we nog bekijken', zegt een woordvoerder van de VRT aan Het Nieuwsblad. Het is niet de bedoeling dat Deboosere als freelancer aan de slag blijft. Met zijn pensioen zal de weerman van de openbare televisie en radio verdwijnen. Deboosere weet dat zijn carrière ten einde loopt.

En zo verdwijnt in september 2023 opnieuw een vaste waarde van het VRT-scherm. Deboosere is hét gezicht van het weerbericht van de VRT. Na het afscheid van icoon Armand Pien in 1987 was Frank een van de vier uit het weerploegje dat de BRTN samenstelde. Sinds 1997 vormt Frank Deboosere een duo met Sabine Hagedoren. In 2019 kwam Bram Verbruggen mee aan boord.  Nog ongveer een jaar 'Morgen ben ik er weer met meer weer' dus, iets waarmee Frank Deboosere jarenlang zijn weerpraatje op Een afsloot.

Bron: Het Nieuwsblad - VRT NWS

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers