West-Vlamingen winnen 'LEGO MASTERS 2022' en nemen 25.000 euro mee naar huis

zondag 30 oktober 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

Zaterdag streden de drie beste bouwteams van België en Nederland voor de titel van 'LEGO MASTERS 2022', een mooie geldprijs van 25.000 euro en een trip naar LEGOLAND en LEGO House in Denemarken.

Na een zenuwslopende finale van 28 uur bouwen, wonnen de West-Vlaamse neven Tom (40, uit Wielsbeke) en Peter (39, uit Ingooigem). Zowel van BRICKMASTER Esmee Kuenen als haar collega Matthew Ashton kregen ze het diamanten steentje, goed voor 30 stemmen.


[video]

De finale opdracht was duidelijk: de jury omver blazen met een bouwwerk indrukwekkender dan ooit. En dat is Tom en Peter met volle overtuiging gelukt! De neven kozen voor het nostalgische piratenthema en bouwden een impactvol schip dat wordt aangevallen door een zeemonster.

Ook 100 kinderen, volwassenen en de 10 oud-kandidaten brachten hun stem uit. Zo won het duo met grote voorsprong de wedstrijd. 'Jawadde, dit is ongelooflijk! Nu mogen we ook nog eens samen op reis', klinkt het bij de dolenthousiaste winnaars.

BRICKMASTER Esmee spreekt vol lof over het winnende duo: 'Mannen, wat hebben jullie veel geleerd. Ik kan een grote groei zien van de eerste aflevering tot nu. Als je de ruimte binnenloopt, trekt het bouwwerk meteen mijn aandacht. Zoveel kleurgebruik, kleine verhalen en een fantastisch hoofdverhaal!'

De finale en alle vorige afleveringen van 'LEGO MASTERS' zijn te (her)bekijken op VTM GO.

Wie goed kan bouwen met legoblokjes en graag de uitdaging wil aangaan, kan zich vanaf nu inschrijven op vtm.be.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers