Wie checkt er uit tijdens de spannende seizoensfinale van 'The White Lotus'?

maandag 12 december 2022
Foto: © Streamz 2022

Het wordt warmer in Taormina, aangezien er nog maar één aflevering over is van het tweede seizoen van het satirische 'The White Lotus'. Het globale succes van de tweede reeks zorgde er voor dat HBO de reeks al meteen verlengde met een derde.

We hebben gretig naar de cocktails en popcorn gegrepen door de overvloed aan immorele hotelgasten, wetende dat er voor een aantal van hen gevaar dreigt. Nadat de ongemakkelijke voorlaatste aflevering van de serie de inzet verhoogde, is er nu eindelijk de seizoensfinale. Heeft Harper Ethan echt bedrogen met Cameron? Zal Tanya's hartstochtelijke geklets haar blijven achtervolgen? Wie is Alessio eigenlijk? En vooral: wie gaat er dood?


Heeft Harper Ethan bedrogen met Cameron?
Het is niet bepaald hartelijk geweest tussen Harper Spiller (Aubrey Plaza) en haar man Ethan (Will Sharpe) sinds ze terugkeerde uit Noto en een open condoomverpakking in hun kamer aantrof. Terwijl Harper kookte van woede, besloot Ethan om consequent te liegen tegen zijn vrouw. Hij koos er namelijk voor om zijn vriend Cameron Sullivan (Theo James) en zijn buitenechtelijke avonturen te beschermen.

Wie is Alessio eigenlijk, en wat is Lucia's plan?
De plotselinge schijnbare dreiging in het leven van de Siciliaanse sekswerker Lucia Greco (Simona Tabasco) maakt allemaal deel uit van het stuk. Alessio verscheen voor het eerst in aflevering 1 en begroette Lucia vrolijk in het voorbijgaan. Later in de serie werd Lucia zichtbaar ongerust over Alessio's aanwezigheid, waarbij haar vriend een veel dreigendere energie vertoonde. In aflevering 6 vertelde Lucia aan Albie (Adam DiMarco) dat ze Alessio een aanzienlijk bedrag schuldig was als pooier, en later leek een schijnbaar vrijwillige ontvoering in het bijzijn van Albie's familie de dreiging te versterken.

Maar het is waarschijnlijk niet wat het lijkt, aangezien iedereen in het White Lotus-hotel het spel van misleiding speelt. Zoals we in aflevering 1 hebben geleerd, wil Lucia haar eigen winkel hebben en wil BFF Mia (Beatrice Grannò) een beroemde zangeres worden. Dat kan enkel door veel geld te verdienen, dus zou Lucia Albie wel eens kunnen oplichten.

Wat staat er in Tanya's huwelijkse voorwaarden met Greg? En met wie gaat hij vreemd?
Greg Hunt (Jon Gries) is gemeen tegen zijn vrouw, onze geliefde Tanya McQuoid-Hunt (Jennifer Coolidge) en het meest iconische personage van de show. Al vroeg in het seizoen wordt duidelijk dat Greg geheime telefoontjes pleegt naar een anonieme persoon die een minnaar lijkt te zijn. Wanneer hij zijn vrouw achterlaat om van Sicilië terug te vliegen naar Denver voor zijn 'werk', maakt Tanya een aantal mooie vrienden, waaronder Quentin (Tom Hollander), die haar belaagt met rosé, ananasmimosa's en - meest recentelijk - een oneindige voorraad cocaïne.

Zijn Quentin en zijn 'neef' Jack echt familie?
Wanneer we Jack voor het eerst ontmoeten in aflevering 4, heeft hij het over zijn 'gevoelige kneepjes' aan het hotelzwembad. Hij wordt later formeel voorgesteld aan Portia, die hij inpakt met zijn typische Essex-charmes. Er ontstaat een vakantieroman tussen het paar en Portia is eindelijk in staat om 'aardige vent' Albie te dumpen. Na de opera in aflevering 5 wordt Tanya midden in de nacht wakker van veel grommende geluiden en betrapt ze Jack en Quentin op heterdaad. Jack laat in zijn diep onthullende dronken geklets los dat Quentin hem uit de goot heeft gehaald en dat hij in ruil daarvoor dingen doet die hij niet wil doen. Is Jacks romance met Portia allemaal deel van het plan?

Wat zal Albie doen als hij erachter komt dat Lucia met zijn vader heeft geslapen?
Het is geen gemakkelijke pil om te slikken, wetende dat de persoon voor wie je valt (en je mogelijks oplicht) ook met je vader naar bed is geweest. Als Albie erop staat een feministische 'redder' te zijn voor sekswerker Lucia, kan hij in allerlei financiële problemen komen, maar daarnaast zal hij te maken krijgen met het feit dat zijn vader, Dominic (Michael Imperioli), die zijn moeder bedroog, ook met Lucia sliep. Wat er ook gebeurt, we hopen dat we een persoonlijke cameo van Laura Dern krijgen als Albie's moeder, Abby, na haar verrassende optreden door de telefoon te schreeuwen tegen haar ex in de allereerste aflevering.

En natuurlijk, wie sterft er in de finale van seizoen 2?
We weten dat er dit seizoen meer dan één persoon zal sterven dankzij de eerste aflevering, waarin resortmanager Valentina (Sabrina Impacciatore) hoorde dat er meerdere lichamen waren gevonden. Er zijn verschillende personages van wie de dood mogelijks is aangekondigd. Zal Tanya de Madame Butterfly van dit seizoen zijn? We weten dat Daphne het overleeft omdat ze in de eerste aflevering zit, maar zullen haar vakantiegenoten Harper, Ethan en Cameron het halen? Zullen Mia en Lucia dit hotel vol drama kunnen ontvluchten? Ontdek het nu in de laatste aflevering op Streamz.

'The White Lotus' bedenker en regisseur Mike White en is uitvoerend producent samen met David Bernad en Mark Kamine. 'The White Lotus' is exclusief beschikbaar op Streamz.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers