Wie scoort d 'Zomerhit' van 2022?

maandag 4 juli 2022
Foto: Radio2 - © VRT 2022

Maandag 4 juli zijn op Radio2 de twintig genomineerden voor 'Zomerhit 2022' bekendgemaakt. Door een intense samenwerking tussen Radio2 en En wordt 'Zomerhit' dit jaar groter dan ooit. En dus zijn er ook meer genomineerden: geen tien, maar twintig.

Geen zomer zonder 'Zomerhit': een show vol muziek, zon en zee. En voortaan nóg meer dan vroeger, want Eén en Radio2 zorgen samen voor plezier, sfeer en veel optredens. Van maandag 11 juli tot en met zaterdag 20 augustus gaan Siska Schoeters en Niels Destadsbader op zoek naar dé 'Zomerhit' van 2022. Je kunt er niet omheen, zowel op radio en televisie als online krijg je zes weken lang de beste muziek van bij ons. Beleef een topzomer met elke dag programma's op Radio2, zes televisie-uitzendingen op Eén en extra aanbod op VRT NU.


Grote namen strijden om de trofee

Dit zijn de twintig genomineerden, in alfabetische volgorde:

Axelle – Candy crush
Berre – Say my name
Cleymans & Van Geel – Olivia
Clouseau – Nu gaat het gebeuren
Emiline – Brain
Gene Thomas – Bye bye baby
Jaap Reesema & Lea Rue – Code rood
Jérémie Makiese – Miss you
Jérémie Vrielynck & Sali Haidara – Als de zon schijnt
Laura Tesoro – Not easy
Maksim – Zonder mij
Margriet Hermans – Lekker blijven hangen
Metejoor & Snelle – Kijk ons nou
Milow – How love works
Niels Destadsbader – Ik neem er één
Olivia & Paul Sinha – Elektriciteit
Pommelien Thijs – Ongewoon
Regi & Emma Heesters – Zwaartekracht
The Starlings – Gold
Willy Sommers – Poster boy

Alleen recente Vlaamse singleproducties die tussen 3 juni en 1 juli 2022 zowel in de Ultratop als in de playlist van Radio2 stonden, kwamen in aanmerking om genomineerd te worden. De rangschikking van de best scorende Vlaamse singleproducties in de Ultratop 100 en die van de meest gespeelde, recente Vlaamse producties op Radio2 zijn samengeteld om tot de definitieve lijst te komen.

Jij bepaalt wie wint
Na de bekendmaking van de genomineerden op Radio2, opende presentator Benjamien Schollaert de stemming. Dat deed hij samen met Karen Damen, die met K3 de 'Zomerhit' won in 1999, 2000 en 2001. Bij 'Zomerhit' bepaalt het publiek en alleen het publiek de winnaar. Stemmen kan via de VRT NU-app. Vanaf maandag 4 juli kun je elke week één keer stemmen op jouw drie favoriete artiesten. De stemming loopt af op zondag 14 augustus om 12.00 uur. Dan weten we welke tien genomineerden naar de finale mogen. De tellers gaan weer op nul en je kunt opnieuw stemmen voor jouw favoriete artiest en nummer. Deze keer kun je stemmen via televoting. Jij kiest wat voor jou dé 'Zomerhit' van 2022 is. De tweede stemming loopt tot het einde van de finale op zaterdag 20 augustus. Dan weten we wie de winnaar is van 'Zomerhit 2022.'

Beleef alles vanop de eerste rij
'Zomerhit' doet drie badsteden aan. De studio van Radio2 staat er telkens twee weken.

Van maandag 11 tot en met zaterdag 23 juli in De Panne
Van maandag 25 juli tot en met zaterdag 6 augustus in Bredene
Van maandag 8 tot en met zaterdag 20 augustus in Blankenberge

Iedere dag kun je tussen 10.00 en 20.00 uur een kijkje nemen aan de Radio2-studio. In de voormiddag laat Ann Reymen de zon stralen. Van 10.00 tot 12.00 uur presenteert ze 'Radio2 Aan Zee' en zorgt ze, samen met Ladybikers Margaux Bogaert en Katleen Craenhals, voor heel wat vakantietips aan de kust en in de rest van Vlaanderen. Tussen 13.00 en 16.00 uur presenteren Daan Masset of Caren Meynen 'Radio2 Zomerhit'. Elke dag is een genomineerde of een andere artiest van de partij voor een babbel en een intiem liveoptreden. Wanneer de televisieshows worden opgenomen, nemen Daan Masset en Kim Debrie je mee achter de schermen in 'Radio2 Zomerhit Backstage'.

De televisieshows worden een groot, muzikaal feest. Eén neemt ze op deze dagen op.

Dinsdag 12 juli in De Panne: Zomerhit show 1
Woensdag 13 juli in De Panne: Zomerhit show 2
Woensdag 27 juli in Bredene: Zomerhit show 3
Donderdag 28 juli in Bredene: Zomerhit show 4
Donderdag 11 augustus in Blankenberge: Zomerhit show 5
Zaterdag 20 augustus in Blankenberge: Zomerhit show 6 – livefinale

De shows starten rond 20.30 à 21.00 uur. Ze zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. In show 1 tot en met 5 treden er telkens vier genomineerden op. Maar Siska Schoeters en Niels Destadsbader ontvangen ook 'Zomerhit'-winnaars van vroeger, er zijn verrassende duetten en er komen internationale kleppers langs.

De uitzendingen op Eén en VRT NU zie je telkens op zaterdag, rond 20.45 uur.

Zaterdag 16 juli: Zomerhit show 1
Zaterdag 23 juli: Zomerhit show 2
Zaterdag 30 juli: Zomerhit show 3
Zaterdag 6 augustus: Zomerhit show 4
Zaterdag 13 augustus: Zomerhit show 5
Zaterdag 20 augustus: Zomerhit show 6 – livefinale

'Zomerhit' op repeat
Wil je eindeloos genieten van alle hits van de zomer? Eind deze week, op vrijdag 8 juli, verschijnt de editie 2022 van de 'Zomerhit'-cd. Op het dubbelalbum staan 44 tracks, zowat elke recente single die door een artiest van bij ons is uitgebracht. De cd is een uitgave van VRT en Universal en is overal te koop.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland n melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers