Wie van deze 3 wordt de nieuwe VRT-baas?

donderdag 18 juni 2020

'Wie van de drie?' klinkt het vandaag in de wandelgangen van de VRT. Geen comeback van het bekende tv-format, wel de nakende bekendmaking van de nieuwe CEO van de VRT. Morgen zou de Vlaamse regering mogelijk een beslissing nemen.

Als de geruchten kloppen, dan hakt de Vlaamse regering morgen de knoop door. De nieuwe aanstelling komt er nadat de vorige CEO, Paul Lembrechts eind januari ontslagen werd na een conflict binnen de VRT-top.

Er zijn nog drie kandidaten in de running. Allen hebben ze minstens 25 jaar ervaring in de media en met management.

Peter Vandermeersch is de bekendste van de drie. Hij was jaren hoofdredacteur van De Standaard en de Nederlandse krant NRC.

Een andere mogelijke CEO is Koen Clement, momenteel voorzitter van Studio 100. Eerder werkte hij 20 jaar voor De Persgroep, nu DPG Media.

Tot slot is er Frederik Delaplace die al zijn hele carrière voor De Tijd heeft gewerkt. Eerst als journalist, dan als hoofdredacteur en momenteel als CEO van Mediafin.

In principe heeft de Vlaamse regering nog tijd tot het einde van de maand. Afwachten of de beslissing morgen al valt.


Bron: VRTNWS/HLN


Lees ook:
Leo Hellemans gaat VRT ad interim leiden

DOSSIER: VRT-crisis 2019-2020

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers