Zag jij de knallende eerste televisieshow van 'Zomerhit'?

zondag 17 juli 2022
Foto: Eén - © VRT 2022

Zaterdag was op Eén de eerste show van 'Zomerhit' te zien. Niels Destadsbader en Siska Schoeters zorgen zes weken lang voor een heerlijke zaterdagavond, want geen zomer zonder 'Zomerhit'.

Vlaanderens grootste namen tekenen present
'Zomerhit' was voor de opnames van dit grote muziekfeest te gast in De Panne. Wie kon er beter voor een spetterende opening zorgen dan Belle Perez, met vijf overwinningen op rij de koningin van 'Zomerhit'? Ook Niels Destadsbader en Regi waren erbij als winnaars van vorig jaar, met 'De Wereld Draait Voor Jou'. Helmut Lotti bracht Italië naar De Panne met 'Volare' en het publiek zong luidkeels mee met 'Allemaal', Wim Soutaer zijn hit uit de zomer van 2003.


Vriendschap zorgt voor vuur op het podium
Heel bijzonder was een uniek gelegenheidsduet van Jérémie Makiese en Maksim. Het klikt duidelijk tussen de twee en dat zag je ook toen ze samen op het podium stonden met hun versie van 'Classic' van het Amerikaanse popduo MKTO.


Iedereen wil winnen!
Vier van de twintig genomineerden zongen het nummer waarmee ze kans maken op de Zomerhit. Margriet Hermans ontpopte zich met 'Lekker Blijven Hangen' tot dé sfeermaker van de avond en Clouseau klonk vastberaden over de winstkansen: 'Nu Gaat Het Gebeuren'. Axelle zorgde voor de zoete noot met 'Candy Crush' terwijl Regi & Emma Heesters experimenteerden met de 'Zwaartekracht'. Stemmen op jouw favoriet kan via de VRT NU-app.

Ook buitenlandse artiesten houden van 'Zomerhit'
Zijn de Vengaboys nog even grote feestbeesten als 24 jaar geleden? Absoluut! De groep zong niet één hit, maar liefst drie: een medley van 'We’re going to Ibiza!', 'We like to party!' en 'Boom, boom, boom, boom'! Het optreden werd bekroond met een spetterend vuurwerk. Nog uit Nederland kwam S10. Haar aangrijpende 'De Diepte' zorgde voor een emotioneel moment. Niet alleen het Eurovisiesongfestivalpubliek hing aan haar liepen, ook iedereen in De Panne en voor de televisie.


IJsjes eten en voetballen: nog leuker met muziek
Heel veel goeie muziek dus, maar er was nog meer. Niels en Siska gingen ook op stap met hun gasten. Zo nodigt Siska elke week een van de artiesten uit voor crème-kar-aoke. In deze aflevering was het de beurt aan Belle Perez. Het duo trakteerde voorbijgangers niet alleen op lekkers uit de ijskar, maar ook op leuke meezingers. Niels organiseerde een partijtje strandvoetbal tussen Jérémie Makiese en Maksim: panna in De Panne. En na de match gingen de boys hun kleren uit voor een duik in de zee.


Een muzikale zomer vol topamusement
Ook de tweede 'Zomerhit'-show die volgende week te zien is op Eén, op zaterdag 23 juli om 20.45 uur, is opgenomen is De Panne. Dan zijn genomineerden Gene Thomas, Jérémie Makiese, Laura Tesoro en The Starlings erbij. Ook jonge talenten Brysa, Grace en Camille komen langs. Al mag je die laatste ondertussen gerust één van Vlaanderens grote sterren noemen. Grace zingt een bijzonder duet met Laura Tesoro. Luc Steeno haalt zijn accordeon nog eens boven, Matthias Vergels brengt een cover van The Scene en Kate Ryan en T-Spoon zorgen voor internationaal vuurwerk.

Op de eerste rij met Radio2
De vier genomineerden die in de tweede show te zien zullen zijn, hoor je vanaf maandag ook op Radio2. Elke dag komt een andere artiest zijn zomersingel promoten, tussen 13.00 en 16.00 uur. Je zit bij Radio2 trouwens op de eerste rij om alle verhalen over 'Zomerhit' te volgen.

De studio van Radio2 staat nog tot en met zaterdag 23 juli in De Panne. Tussen 10.00 en 20.00 uur ben je van harte welkom op de zeedijk, ter hoogte van het Leopold I-monument. Rond 15.30 en 19.30 uur kun je genieten van intieme optredens van artiesten van bij ons.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers