'Eurovision: Europe Shine a Light' trekt meer dan 70 miljoen kijkers

woensdag 27 mei 2020

Omwille van de coronacrisis kon het Eurovisiesongfestival dit jaar niet doorgaan. Als alternatief werd daarom 'Eurovision: Europe Shine a Light' uitgezonden op zaterdag 16 mei.

De tv-show trok 73 miljoen kijkers in 38 landen. Dat maakte de NPO bekend, zij zonden het programma in Nederland uit.


Het Eurovisiesongfestival bereikt doorgaans een veel groter publiek. Vorig jaar zagen ruim 182 miljoen Europeanen hoe Duncan Laurence met het nummer 'Arcade' won. Het kijkcijfer van de alternatieve tv-show lag dus duidelijk lager, hoewel het exacte aantal kijkers niet werd gemeten. Het alternatieve programma werd namelijk in 45 landen uitgezonden, waarbij de marktgegevens van enkele landen niet beschikbaar zijn.

LEES OOK: Alex Callier onder vuur na alternatief Songfestival

'Eurovision: Europe Shine a Light' werd het meest bekeken in Italië, met 3 miljoen kijkers. Daarna volgde Nederland en het Verenigde Koninkrijk, waar 2,4 miljoen kijkers werden geregistreerd. Ook in Rusland bleek de show populair, daar werd het programma door 2,1 miljoen mensen bekeken.

Het Eurovisiesongfestival zal in 2021 alsnog in Rotterdam worden georganiseerd. De exacte data zijn nog niet bekend.

Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook:
Alex Callier onder vuur na alternatief Songfestival

DOSSIER: Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers