Prix Europa 2014 voor maker van 'Borgen' en 'The Bridge'

vrijdag 17 oktober 2014

Ingolf Gabold (72), maker van series zoals 'The Bridge', 'The Killing' en 'Borgen' krijgt voor zijn werk de Prix Europa, toegekend door de Europese openbare omroepen.

De beste producties op tv, radio en internet zullen op 24 oktober in Berlijn de prijs ontvangen. De persoon die vroeger aan het hoofd stond van de Deense zender DR zal de Prix Europa aannemen. 'Gabold heeft laten zien wat kwaliteit in de Europese televisieproducties kan betekenen', luidde een van de argumenten.


De succesvolle serie 'Borgen' werd door meer dan zeventig landen gekocht. Op basis van 'The Killing' en 'The Bridge' zullen Amerikaanse remakes gemaakt worden.

Vlaamse kanshebbers
In Berlijn zijn er in tien categorieën ongeveer 190 producties genomineerd. De Vlaamse VRT-programma's die zullen strijden om een prijs zijn 'Reizen Waes' (categorie tv-documentaire), 'Marsman' (tv-fictie), 'Privacy te koop' (beste Europese tv-onderzoek), 'Red Star Line' (beste Europese interculturele tv-programma), 'Ook Componisten zijn Mensen' en 'Het Verdi Diner' (beide genomineerd in de categorie radiomuziek).

Bron: hln.be en metro.be

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Familiediner' (EO)

Opa Henk is ten einde raad. Zijn drie kinderen hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Samen met kleindochter Sanne heeft hij Bert om hulp gevraagd. De grootste wens van opa Henk is dat de ruzie bijgelegd wordt, zodat ze samen het glas kunnen heffen om zijn overleden vrouw te herdenken. Ook Sonja roept de hulp van Bert in. Haar zus Ingrid is ongeneeslijk ziek en heeft een dochter die bijna 16 jaar wordt. Het is niet zeker of Ingrid daar nog bij zal zijn, dus Bert zorgt voor een vroeg verjaardagsfeest. Hij verrast Crystal met de sweet sixteen die ze verdient, met haar moeder en de rest van de familie erbij.

'Het Familiediner', om 21.35 uur bij de EO op NPO 1.

Dossiers