Turkse versie van 'Utopia' op komst

vrijdag 7 maart 2014

De Nederlandse realitysoap 'Utopia' krijgt een Turkse uitvoering. De Turkse Productiemaatschappij Acun Medya zal de nieuwe 'Utopia' uitzenden op het eigen kanaal TV8.

De baas van Acun Medya, Acun Ilıcal is enthousiast: ''Utopia' is een groots sociaal experiment. Het is het meest vernieuwende en prestigieuze realityprogramma in de internationale markt op dit moment. Wij kijken uit naar het creëren van ons eigen 'Utopia' in Turkije.'


Het is niet de eerste keer dat Ilıcal zich baseert op Europese televisieprogramma's, eerder konden Turkse kijkers al genieten van een aangepaste versie van 'The Voice' en 'The Voice Kids'.

Iedereen wil 'Utopia'
Talpa laat weten dat er veel kandidaten zijn om het format van 'Utopia' over te nemen. Ook de VS kocht het programma. Het productiebedrijf van de Mol, Talpa Media USA bedenkt met het kanaal FOX een Amerikaanse versie. De Mol zelf zal executive producer worden.

Simon Andreae van Fox Broadcasting is al even enthousiast: ''Utopia' wordt het grootste en meest ambitieuze sociale experiment dat ooit op televisie is uitgezonden.' De versie zal dit jaar nog wekelijks te bekijken zijn op de Amerikaanse tv.

Bron: telegraaf.nl


Lees ook:
'Utopia' wekt interesse van 12 landen
Amerikaanse zender FOX koopt 'Utopia'

DOSSIER: 'Utopia' (SBS 6)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers