Turkse versie van 'Utopia' op komst

vrijdag 7 maart 2014

De Nederlandse realitysoap 'Utopia' krijgt een Turkse uitvoering. De Turkse Productiemaatschappij Acun Medya zal de nieuwe 'Utopia' uitzenden op het eigen kanaal TV8.

De baas van Acun Medya, Acun Ilıcal is enthousiast: ''Utopia' is een groots sociaal experiment. Het is het meest vernieuwende en prestigieuze realityprogramma in de internationale markt op dit moment. Wij kijken uit naar het creëren van ons eigen 'Utopia' in Turkije.'


Het is niet de eerste keer dat Ilıcal zich baseert op Europese televisieprogramma's, eerder konden Turkse kijkers al genieten van een aangepaste versie van 'The Voice' en 'The Voice Kids'.

Iedereen wil 'Utopia'
Talpa laat weten dat er veel kandidaten zijn om het format van 'Utopia' over te nemen. Ook de VS kocht het programma. Het productiebedrijf van de Mol, Talpa Media USA bedenkt met het kanaal FOX een Amerikaanse versie. De Mol zelf zal executive producer worden.

Simon Andreae van Fox Broadcasting is al even enthousiast: ''Utopia' wordt het grootste en meest ambitieuze sociale experiment dat ooit op televisie is uitgezonden.' De versie zal dit jaar nog wekelijks te bekijken zijn op de Amerikaanse tv.

Bron: telegraaf.nl


Lees ook:
'Utopia' wekt interesse van 12 landen
Amerikaanse zender FOX koopt 'Utopia'

DOSSIER: 'Utopia' (SBS 6)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers